Reklama

V Magny Cours celkem 12 jezdců s wild card, včetně Hřavy

V posledním závodě na evropském kontinentu 2019 na francouzském okruhu Magny-Cours se představí celkem 12 jezdců s wild card, a nebude chybět ani Miloslav Hřava z týmu Jakuba Smrže.

12 dodatečných motocyklů ale není rozděleno rovnoměrně do všech tří kubatur šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým. V královské kubatuře pojede lokalmatador Sylvain Barrier s pátým motocyklem Ducati Panigale V4R. Francouz už závodil v Portimao, ale ani v jednom závodě body nezískal: V Superpole skončil 20. (poslední) a lépe se mu nevedlo ani ve třech závodech. Místa 17.; 18. a 18. hovoří za vše. Jeho britský tým Brixx Ducati uvažuje o závodění v MS-Superbike 2020, letos jezdí BSB. Jednalo by se pochopitelně pouze o evropské závody.

Čtyři jezdce uvidíme v Magny-Cours v prostřední kubatuře. Tým GMT94 nasadí třetí motocykl Yamaha R6, tu bude pilotovat talentovaný Maximilien Bau. Dalšími lokalmatadory jsou Xavier Navand (Altogoo Racing) a Guillaume Pot (MHP Racing-Patrick Pons). Ovšem uvidíme i šampiona Alpe Adria, tedy Maďara Richarda Bodise (PROMOTO Racing) - všichni pojedou s motocykly Yamaha.

Nejvíce wild card dala DWO pro MS-Supersport 300. Kromě 52 stabilních jezdců jsou to Francouzi Enzo Ceolotto (Yamaha), Sylvain Markarian (Yamaha), Gregory Carbonnel a Hugo Girardet (Kawasaki), Doplní je dva Italové Marco Carusi (Yamaha) a Stefano Raineri (Kawasaki). A konečně svůj druhý start bude absolvovat po Portimao také Čech Miloslav Hrava (Kawasaki) - při své premiéře v MS obsadil v Last Chance Race 12. místo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama