Reklama

V Le Mans začíná letošní Northern Talent Cup

Na okruhu «Circuit Bugatti» v rámci «Shark Helmets Grand Prix de France» začne letošní závodní seriál «Northern Talent Cup» prvními dvěma závody v sobotu 15. května v 17.15 hod. a v neděli 16. května v 15.30 hod., vždy na 15 kol.

Před svou druhou sezónou stojí seriál «Northern Talent Cup», který je především vypsán pro mladé závodníky ze střední Evropy. A jeho vítěz se automaticky kvalifikuje do Red Bull Rookies Cupu na sezónu 2022.

Ve druhé sezóně NTC bude závodit celkem 26 stabilních jezdců z 10 zemí severní, střední a východní Evropy. K nim se přidá maximálně 10 jezdců s wild card. Mezi těmito stabilními jezdci jsou i tři Češi: Štefan Zuda (15), Jonáš Kocourek (14) a Jakub Gurecký (15).

Už vloni se trojice ve složení Soma Görbe (vítěz NTC 2020), Freddie Heinrich a Jakob Rosenthaler kvalifikovala do seriálu Red Bull Rookies Cup 2021.

Letošní ročník NTC 2021 začal dvoudenním testováním na okruhu Oscherleben v Německu (17. - 18. dubna) - kde se mimochodem pojede druhý závodní víkend tohoto seriálu. V těchto testech byl nejrychlejší Rossi Moor (FAIRIUM Next Generation Riders Team), tedy Američan narozený v Maďarsku, za ním se umístil jako druhý Jacopo Hoscuic (Hos Racing Team) a virtuální stupně vítězů doplnil na těchto dvoudenních testech třetí nejrychlejší Lorenz Luciano (Junior Black Knights Team).

V loňském seriálu už závodili také Jakub Gurecky (JRT Brno Circuit), Tibor Varga (Forty Racing Team), Stepan Zuda (Motoracing23 Klub V ACR), Niklas Kitzbichler (Racing-Team-Kitzbichler) a Jonas Kocourek (JRT Brno Circuit).

Okruh «Circuit Bugatti» v Le Mans je pro každého účastníka NTC úplně novou tratí, takže podmínky jsou pro všechny teenagery prakticky stejné.

Northern Talent Cup - entry list

#2 Jordan Bartucca/Švýcarsko
#3 David Sidorov/Ukrajina
#6 Jacopo Hosciuc/Rumunsko
#7 Mateusz Molik/Polsko
#10 Valentino Herrlich/Německo
#12 Martin Vincze/Maďarsko
#18 Noa Cuypers/Belgie
#19 Rio Olofson/Nizozemí
#20 Dustin Schneider/Německo
#23 Stefan Zuda/Česká republika
#24 Julius Caesar Rörig/Německo
#25 Kimi Gundermann/Švýcarsko
#27 Loris Veneman/Nizozemí
#28 Kevin Farkas/Maďarsko
#33 Bryan Kim Dupasquier/Švýcarsko
#44 Tibor Varga/Maďarsko
#48 Lenoxx Phommara/Švýcarsko
#56 Jonas Kocourek/Česká republika
#59 Jakub Gurecky/Česká republika
#65 Damian Boessenkool/Nizozemí
#68 Kas Beekmans/Nizozemí
#77 Noel Willemsen/Německo
#81 Lorenz Luciano/Belgie
#92 Rossi Moor/Maďarsko
#93 Korbinian Brandl/Německo
#94 Niklas Kitzbichler/Rakousko



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama