Reklama

V Imole ještě 5. motocykl Ducati Panigale V4R

Pouhých 18 motocyklů je letos permanentně zapsáno do startovního roštu WorldSBK. Toto hubené jezdecké pole by se ale mohlo v Imole rozrůst až na 20! Jistá je určitě pátá Ducati Panigale V4R.

Vedle dvou továrních pilotů Aruba Ducati (Alvaro Bautista a Chaz Davies) jsou stabilními účastníky šampionátu týmy Barni Racing (Michael Rinaldi) a Go Eleven (Eugene Laverty). Pátý motocykl V4R bude v Imole pilotovat s wild card Lorenzo Zanetti (Motocorsa).

O tomto jezdci se už dlouho vedli a zřejmě ještě povedou diskuze, proč právě on. Jeho protikandidátem byl 21-letý Samuele Cavalieri, který v prvních dvou závodech šampionátu CIV v Misanu skončil vždy druhý za Michelem Pirrem a je celkově v italském šampionátu druhý.

Naproti tomu 31-letý Lorenzo Zanetti závodí v šampionátu CIV za konkurenční tým Broncos Racing, ovšem stále ještě s dvouválcovým motocyklem Panigale 1199 R. Ovšem hodně blízké spojení s továrnou Ducati a Zanettiho zkušenosti dostaly přednost.

Pokud se podaří týmu Ten Kate Yamaha bez jediného testovacího dne dát motocykl Yamaha R1 do stavu schopného závodit, tak by s Lorisem Bazem mohlo být na startu dokonce 20 jezdců. Pravděpodobnějším scénářem je ale teprve Francouzova účast v Jerezu v červnu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama