Reklama

V Portimau a v Jerezu pojede Takumi Takahashi

Usilovné hledání náhrady za tragicky zesnulého Nickyho Haydena pokračuje i nadále: Při 10. letošním závodním víkendu v Portimao dostane v týmu Red Bull Honda šanci Japonec Takumi Takahashi, ten dostane šanci i v Jerezu.

V Laguna Sece jel v nizozemském týmu bratranců Ten Kateových Red Bull Honda World Superbike US-Boy Jake Gagne a byl odmávnut dvakrát na P15 (+46.805), resp. (+51.093). Při následujícím německém závodě na LausitzRingu dostal šanci po předchozím testování na stejném okruhu ex-tovární pilot Ducati Davide Giugliano (vloni v MS-WorldSBK celkově sedmý) a ani jednou nedokázal bodovat: V 1. jízdě cílový šachovnicový praporek neuviděl kvůli defektu (v kvalifikaci obsadil 16. místo), v 2. pak skončil až na 17. místě (+1'01.401), což japonské bosse zřejmě nijak nepřesvědčilo.

A tak v portugalském Portimau dostane šanci Japonec Takumi Takahashi, tedy pilot závodící oficiálně za HRC v šampionátu All Japan Superbike. Ten je testovacím pilotem HRC v MotoGP, při svém jediném startu v MotoGP s wild card obsadil v Motegi 2015 skvělé 12. místo, když jel motocykl Honda RC213V za tým HRC with Nissin.

Japonec Takahashi vyhrál letos závod 200 km v Suzuce, stejně jako 120 mil v Sugo - vždy s novým motocyklem Honda CBR 1000RR Fireblade - při kultovní 8hodinovce na stejném okruhu byl členem týmu MuSASHI RT HARC-PRO, který obsadil v cíli 4. místo.

V letošním šampionátu All Japan Superbike je po 5. závodě v Motegi Takumi Takahashi na 2. místě se ztrátou 5 bodů na Tsudu (Suzuki) a před třetím Watanabem (Kawasaki) má náskok 2 bodů.

27-letý Takahashi vyhrál závod Suzuka 8 Hours už celkem třikrát: 2010 - spolujezdci tehdy byli Ryuichi Kiyonari a Takaaki Nakagami, 2013 a 2014 - jeho kolegové se jmenovali Michael van der Mark a Leon Haslam.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama