Reklama

Už méně než 80 dní chybí do startu BSB 2018, Smrž stále chybí...!

Pouhých 79 dní chybí do startu úvodního závodu šampionátu BSB 2018 v Donington Parku (31. března až 2. dubna), a my vám přinášíme přehled potvrzených jezdců na tento atraktivní šampionát.

Mezi nimi nechybí ani dva největší favorité, tedy Leon Haslam a šestinásobný britský šampión Superbike Shane Byrne. Oba jezdci budou znovu závodit za své dosavadní týmy JG Speedfit Kawasaki a PBM Be Wiser Ducati, přičemž i jejich týmoví kolegové zůstávají stejní: Luke Mossey a Glenn Irwin. Potvrzeni jsou také Jason O'Halloran a Dan Linfoot (Honda Racing UK) nebo objev sezóny 2017 Jake Dixon (opět za RAF Regular and Reserves Kawasaki). Naopak týmy změnili James Ellison (TAG Racing Yamaha) a Michael Laverty (Tyco BMW), jejich týmovými kolegy budou Shaun Winfield (TAG Racing Yamaha ) a Christian Iddon (Tyco BMW).

Tým Buildbase Suzuki pojede sezónu 2018 s druhým největším překvapením sezóny 2017, kterým je Ray Bradley - spolujezdcem je potom Richard Cooper.

Nově se v šampionátu představí dvojnásobný protagonista FIM Superstock 1000 Sylvain Barrier z Francie. Ten pojede jako týmový kolega Petera Hickmana v týmu Smiths Racing BMW a je jedním ze tří nováčků, kteří mají dosud podepsané kontrakty na rok 2018. Těmi dalšími dvěma budou piloti z WorldSSP Kyle Ryde a Gino Rea. První bude závodit v CF Motorsport Yamaha, druhý pak za Suzuki Racing OMG - pro oba to bude debut v BSB. Do šampionátu se vrací po zisku titulu v National Superstock 1000 Danny Buchan, toho angažoval tým FS-3 Kawasaki Racing.

Dnes se potvrdilo složení týmu McAMS Yamaha: V něm se představí šampion 2015 a více-mistr 2017 Josh Brookes, jeho týmovým kolegou bude Rookie Tarran Mackenzie, šampion kubatury British Supersport 2016.

Pozorní čtenáři ovšem postrádají mezi zatím potvrzenými jezdci Francouze Sylvaina Guintoliho (2017 za Suzuki - Bennetts Suzuki), nebo našeho Jakuba Smrže (2017 za BMW - Lloyd & Jones PR Racing BMW).

Potvrzení jezdci a týmy BSB 2018

PBM Be Wiser Ducati: #67 Shane Byrne; #2 Glenn Irwin

JG Speedfit Kawasaki: #91 Leon Haslam; #12 Luke Mossey

Honda Racing UK: #22 Jason O’Halloran; #4 Dan Linfoot

Smiths Racing BMW: #60 Peter Hickman; #20 Sylvain Barrier

Tyco BMW: #24 Christian Iddon; #7 Michael Laverty

TAG Racing Yamaha: #11 James Ellison; #8 Shaun Winfield

RAF Regular and Reserves Kawasaki: #27 Jake Dixon

Buildbase Suzuki: #28 Bradley Ray; #47 Richard Cooper

Quatro Plant FS-3 Kawasaki: #83 Danny Buchan

CF Motorsport Yamaha: #77 Kyle Ryde

OMG Racing Suzuki: #44 Gino Rea
McAMS Yamaha: Josh Brookes; Tarran Mackenzie



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama