Reklama

IRRC-Supersport v Hořicích vyhráli Kamil Holán a Joey den Besten

Vítězem dnešního úvodního závodu «Czech TT 2017», kterým byl první závod IRRC-Supersport, se stal lokalmatador Kamil Holán, toho na stupních vítězů doplnili Joey den Besten a český «divočák» Richard Sedlák. Druhý dnešní závod pak vyhrál Joey den Besten, před Holánem a dalším Čechem Michalem Veckem.

Zkrácený závod na pouhých 7 kol - kvůli těžkému pádu Wolfganga Schustera - vyhrál suverénně lokalmatador Kamil Holán s motocyklem Yamaha, druhý byl klasifikován Nizozemec Joey den Besten - Yamaha (+ 11.232) a stupně vítězů dokompletoval český jezdec s «wild card» startující Richard Sedlák - Yamaha (+ 13.056). Následovali jako čtvrtý Francouz Pierre Yves Brian (Yamaha), Ital Luca Gottardi (Yamaha) - ten dokompletoval Top-5, další český «divočák» Michal Vecko (Honda), lídr šampionátu Němec Thomas Walther (Yamaha), s «wild card» startující Slovák David Hanzalík (Kawasaki), letošní Rookie Road Racingu Rakušan Jochen Rotter (Suzuki) a další Čech Petr Wiesenberg (Yamaha).

Mimochodem: Čech Kamil Holán bude dnes startovat celkem čtyřikrát, 2x v kubatuře Supersport a 2x v Superbike.

Druhý závod IRRC-Supersport vyhrál staronový lídr Joey den Besten, druhý byl odmávnut náš Kamil Holán (a + 3.810) stupně vítězů doplnil další český «divočák» Michal Vecko s Hondou (+ 19.264). Čtvrtý byl klasifikován Francouz Pierre Yves Brian na Yamaze (+ 21.272) a Top-5 dokompletoval další Čech Richard Sedlák. Následoval před Hořicemi lídr šampionátu Němec Thomas Walther (Yamaha), jeho krajan Max Gaube (Yamaha), známý Rakušan z Alpe Adria Jochen Rotter (Suzuki), Ital Luca Gottardi (Yamaha) - ten se vrátil do závodů po těžkém zranění (v Oostende 2015) a další německý jezdec Kai Zentner (Yamaha).

V šampionátu IRRC-Supersport je před finálem ve Frohburgu na čele Joey den Besten s 193 body. Thomas Walther je druhý, když získal 177 bodů, třetí je Pierre Yves Brian (160), čtvrtý Kamil Holán (114) a Top-5 kompletuje Christian Schmitz (98). Následují šestý Jochen Rotter (86), Davy Thoonen (65), Sebastian Frotsscher (61), Max Gaube (60) a Kai Zentner (51) kompletuje Top-10. Vladimír Šnajdr s 24 body je na P15.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama