Reklama

U soudu je případ Gresini x Giannantonio

Nejen «případ Fenati» hýbe motocyklovou Itálií. Až u soudu se bude totiž řešit další závodění Fabia di Giannantonia a jeho spor s dosavadním týmovým manažerem Faustem Gresinim!

A o co vlastně jde? Neexistuje totiž pouze „případ Fenati“, který by byl v těchto dnech diskutovaný mezi týmovými manažery a fanoušky mistrovství světa.

Naštěstí s prvky daleko menší závažnosti totiž existuje právní spor, kterým čelí Fabio Di Giannantonio a Fausto Gresini.

Fakta: Společnost „Diggia“ oznámila týmu Gresini , že chtějí závodit v Moto2 v roce 2019 a ne v Moto3. Po podepsání čtyřleté smlouvy se strany dohodly na možnosti přeměnit tuto smlouvu na novou smlouvu pro Moto2.

Důvodem sporu byla doba trvání: pilot požadoval roční dohodu, která skončí na konci roku 2019; Gresini požadoval nové dvouleté období platné po celý rok 2020.

Odůvodněná žádost s přáním pokračovat v dalším jezdeckém růstu římského pilota, ale také využít současné situace na jezdeckém přestupovém trhu.

A vše začalo, když Gresini předložil Di Giannantoniovi návrh smlouvy a dal italskému pilotovi čtyři dny, aby se rozhodl.

Jelikož to Fabio v této časově krátké nestihl, tak Gresini najal do svého týmu místo dosavadního pilota Jorge Navarra ze Španělska britského jezdce Sama Lowese, který už v týmu dříve závodil.

V tomto bodě se obě strany nebyly schopny dohodnout jak to bude s dalším závoděním v Moto2, a tak celá záležitost skončila u soudu: Gresini požaduje od pilota plnění uzavřené smlouvy a Fabio žádá osvobození od smlouvy, aby mohl závodit v roce 2019 za jiný tým.

„Chtěli jsme dosáhnout dohody“ - řekl Diego Tavano , advokát Di Giannantonia - „Bohužel na to nebyl čas, měli jsme příliš málo času “.

Nyní je celá věc v rukou soudce, ale státní zástupce stále doufá, že dojde k mimosoudní dohodě.

„Pokud Gresini, jak sám říká, chtěl Fabia po dobu dvou let ve svém týmu k podpoře jeho další kariéry, tak očekáváme, že nyní bez nervozity, je schopen uvažovat společně s námi o nejlepší možné řešení.“, doufá Tavano.

Tavano proto doufá, že proběhne dohoda mezi oběma stranami a tím se obě tak vyhnou zdlouhavému a nejistému soudnímu procesu: „Fabio Di Giannantonio se vždy choval jako skutečný profesionál a to i v situaci, která by ho mohla demotivovat a zbavit koncentrace. Ostatně jeho nedělní pódium jen potvrzuje jeho závazek vůči týmu a sponzorům. “



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama