Reklama

U Ducati ještě 3 místa volná

Týmy Ducati Corse a Pramac Ducati mají v šampionátu Grand Prix v «premier class» celkem místa na startovním roštu, dle italského motocyklového webu Corsedimoto už jsou ale pouze tři na sezónu 2021 volná.

Jak píše web Corsedimoto, prvním jezdcem, který už má podepsanou smlouvu na příští dva roky 2021 - 2022 je Australan Jack Miller. Ten by měl mít smlouvu v továrním týmu z Borgo Panigale. Není žádným tajemstvím, že v tomto případě hrály podstatné důvody i ekonomické záležitosti, tedy snížení rozpočtu kvůli pandemii zaviněné virem Covid-19.

«Vodník» Jack Miller závodí s motocyklem Ducati dvě sezóny, a vloni stál za Pramac Ducati celkem 5x na stupních vítězů.

O druhém volném místě se zřejmě rozhodne mezi «Dovim» a «Petruxem», je celkem jasné, že «Dovi» je daleko dražší než «Petrux», pro kterého ale naopak hovoří dosažené výsledky (trojnásobný vícemistr světa 2017 - 2019), zatímco Petrucci vyhrál vloni pouze jeden závod Grand Prix a druhou polovinu měl hodně slabší druhou polovinu sezóny, když ani jednou nebyl odmávnut v Top-6.

Co se týká jejich eventuálního závodění mimo tovární tým Ducati Corse, tak «Dovi» by mohl zakotvit v továrním týmu KTM, zatímco «Petrux» vidí své další eventuální závodění v šampionátu WorldSBK.

V satelitním týmu Ducati tedy Pramac Racing je zřejmě jasným jezdcem Francesco «Pecco» Bagnaia, horkými kandidáty na uvolněné místo po Millerovi jsou Ital Enea Bastianini a Španěl Jorge Martin. Ovšem ve hře je rovněž Alex Marquez, který má s týmem Repsol Honda pouze jednoletou smlouvu.

Naposled závodil Australan za tovární tým Ducati před deseti lety, byl to Casey Stoner v sezóně 2010.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama