Reklama

Týmová prezentace Redox Prüstel GP s Kornfeilem

Na německém okruhu Sachsenring byl dnes oficiálně představen německý závodní tým Redox Prüstel GP z kubatury Moto3. Za ten budou letos závodit 19-letý italský jezdec Marco Bezzecchi a zkušený 24-letý Čech Jakub Kornfeil.

Po dvou letech závodění s motocykly Peuegot (Mahindra) přestoupil letos tým okolo týmového šéfa Floriana Prüstela na rakouské motocykly KTM. A ze slovenského co-sponzora Redox se stal titulární sponzor, neboť firma Saxoprint už rovněž u týmu není.

I letos bude Florian Prüstel působit v dvojité roli: Rodina Prüstelových totiž provozuje v Callenbergu v blízkosti Sachsenringu transportní a logistickou firmu. Týmové vedení tvoří celkem čtyři lidé: Bývalý závodník Dirk Reissmann se stal sportovním ředitelem a je zároveň ve funkci Riding Coach. Technickým ředitelem je Florian Chiffoleau, marketingovým ředitelem Tony Schröder a o finance se bude starat Antje Finsterbusch.

Při testech v Jerezu obsadil Marco Bezzecchi sedmé místo se ztrátou 0,619 sec, zatímco týmový kolega Jakub Kornfeil skončil 15. a měl ztrátu 0,926 sec. Přesto byl český pilot spokojený: „Jsem celkem spokojený, neboť se nám hned v prvním testu podařilo společně s mechaniky, že se s motocyklem stále lépe a lépe ztotožňujeme. Odpovídají tomu dosažené časy, které jsou stále lepší. A výborná je i atmosféra v týmu a to samozřejmě enormně pomáhá“.

A Kornfeil dále dodává: „Absolvovali jsme hodně náročné testy co se týká objemu práce a tak se cítím trochu unavený. Nedosáhl jsem na žádné rychlé časy, neboť můj agresivní styl jízdy nevyhovuje motocyklu KTM. Tak se musím od svého dosavadního jezdeckého stylu odloučit, abych KTM lépe poznal.“

„S mým šéftechnikem jsme pracovali na tom, aby se nám podařilo KTM trochu nastavit na mě. To se ale ze začátku nepodařilo a tak jsme do poslední části testu vyjeli s úplně novým setupem. Hned jsem zjistil, že v našem biku je ještě velký potenciál. Proto jsem mezitím šťastný, neboť se na začátku testů zdálo, že se vůbec nepohneme z místa.

Měl jsem smůlu, že ve druhé části testů byl test přerušen vyvěšením červených praporků, když jsem se zrovna nacházel ve svém nejrychlejším kole a byl jsem o celou sekundu rychlejší, než předtím.

Dal jsem si cíl, neztratil na nejrychlejšího více než sekundu a to se mně podařilo. Nemáme ještě tolik zkušeností s motocyklem KTM, takže musíme do zahájení sezóny najet ještě hodně kilometrů. Tuto ztrátu na nejrychlejší ovšem nedoženeme během tří dnů, neboť moje příprava přes zimu nebyla optimální. “, uzavřel své hodnocení zatímní přípravy Jakub Kornfeil.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama