Reklama

Tým SC58: Suzuki zůstává, Antonelli míří do Moto2

Šéf SIC58 Squadra Corse Paolo Simoncelli je hrozně rád, že v jeho týmu zůstane japonský jezdec Tatsuki Suzuki i v roce 2020, zatímco budoucnost Niccolo Antonelliho je nejistá. Aktuálně čtvrtý jezdec kubatury Moto3 a vítěz z Jerezu chce odejít po 8 sezonách v Moto3 do prostřední kubatury.

23-letý Antonelli je v Moto3 služebně druhým nejstarším jezdcem v kubatuře Moto3 (po Kornfeilovi) - jezdí zde od první sezóny 2012 a má na svém kontě celkem 129 startů v Moto3. Antonelli dokázal 4 závody Grand Prix vyhrát a kromě toho stál ještě 3x na stupních vítězů. Ačkoliv ještě místo na startovním roštu v Moto2 pro 2020 nemá, tak je ve startovním poli Moto2 pro rok 2020 stále ještě několik volných míst.

Japonec Tatsuki Suzuki - 21 let - naopak zůstane v Moto3 zůstane ve stejném týmu, ačkoliv je v MS-Moto3 aktuálně až 18. s jedním letošním pódiem - dojel jako druhý v Jerezu. Pro Suzukiho to bude už jeho čtvrtá sezóna v týmu SIC58 Squadra Corse od Paolo Simoncelliho. Oblíbenec továrny Honda je velmi rychlý v trénincích (letos 1x2. místo a 4x4. pozice na gridu).

Majitel týmu SIC58 Squadra Corse Paolo Simoncelli si drží japonského pilota Suzukiho v týmu především díky jeho kontaktům s továrnou Honda.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama