Reklama

Tým RBA-KTM plánuje 2019 s Alcobou a Masakim

Během pouze jednoho roku musel španělský tým RBA-KTM-Moto3 vystřídat oba své jezdce: Po Guevarovi odešel i Rodrigo, ačkoliv jeho otec je týmovým majitelem!

Vlastně Papa Ricardo Rodrigo vytvořil tým RBA Boé Skull Rider pro svého syna Gabriela Rodriga, který je aktuálně v MS-Moto3 v Top-7. Nyní ale Rodrigo jr. podepsal do týmu Honda Del Conca Gresini, kde se mu nabízí eventuální postup pro sezónu 2020 do Moto2.

Ve Španělsku se už hodně dlouho diskutovalo a disktuje o tom, že Papa Rodrigo hodně zklamaně uzavře svůj tým. Ovšem jak Papa Ricardo Rodrigo, tak týmový spolumajitel RBA Jose Gutiérrez Boé, představili nové plány: Loňský celkový vítěz Red Bull-Rookies-Cupu Kazuki Masaki z Japonska zůstává i nadále na palubě.

Rovněž nový hlavní sponzor Skull Rider bude pokračovat. Španělská firma na sluneční brýle a oblečení patří stejným dílem dvěma majitelů: Jedním je Sito Herrera, CEO CNC Group, a pilot MotoGP Jorge Lorenzo.

Ricardo Rodrigo, majitel tiskárny «Rodrigo Planeta», musel už v prosinci 2017 vzít na ve vědomí, že překvapivě ukončil závodění 11. jezdec šampionátu Juanfran Guevara. Jeho místo převzal Rookie Kazuki Masaki, aktuálně v MS s 8 body na 30. místě.

Tým RBA-KTM už našel náhradníka za Rodriga: Jeremy Alcoba z týmu Estrella Galicia 0,0 Honda Junior od Emilia Alzamory má závodit 2019 na motocyklu RBA-KTM.

Podepsáno ale ještě není nic: Alcoba, který jel MS-Moto3 v Buriramu místo zraněného Arona Caneta, má totiž nabídky z kubatury Moto2 šampionátu CEV Repsol.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama