Reklama

Tým Prüstel GP je na rok 2020 kompletní

Německý tým Prüstel GP je na novou sezónu v Moto3 už kompletní. Sestava je hodně překvapivá, neboť ji tvoří dva Rookies: Švýcar Jason Dupasquier už byl představen v minulých dnech, nyní k němu přibyl druhý jezdec.

Tím bude 15-letý Belgičan Barry Baltus. Původně chtěl tým Prüstel GP závodit v sezóně 2020 s jedním Rookiem a jedním zkušeným jezdcem. Švýcar Jason Dupasquier byl už dlouho jasný a tím zkušeným byl avizován Ital Andrea Migno. Ten se ale nakonec rozhodl pro závodění za «VR46», kam se tento 23-letý Ital vrací z týmu WWR, tedy ex-Bester Capital Dubai.

Letos jezdí saská stáj s dvěma Čechy, Filipem Salačem a Jakubem Kornfeilem. «Zlatými partnery» týmu letos byly Prüstel, Autoklub České republiky a slovenská firma Redox. Dva posledně jmenovaní pochopitelně po odchodu Salače a Kornfeila u týmu nezůstanou a tak se tým zřejmě bude muset finančně uskrovnit. Samozřejmě, že i Dupasquier s Baltusem musí přinést sponzorské peníze, ale zřejmě jejich výše nebude na takové úrovni jako tomu bylo u Salače a u Kornfeila.

Barry Baltus, který mluví pouze francouzsky, je aktuálně v MSJ na druhé místě se ziskem 100 bodů. Lídr šampionátu CEV-Repsol Jeremy Alcoba má bodů 118. Belgičan Baltus bude mít 16 let až 3. května, takže do té doby nesmí v závodech Grand Prix startovat. To by musel Baltus vynechat prvních 5 závodů Grand Prix 2020: Losail, Buriram, Austin, Las Termas a Jerez. Pokud by ale šampionát vyhrál (tak, jak se to podařilo třeba 2014 Quartararovi), dostal by výjimku...! A mohl absolvovat celou Rookie sezónu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama