Reklama

Tým Petra Najmana pro sezónu 2023

Petr Najman pro letošní road racingovou sezónu navázal nové spolupráce a také vyměnil stroj. Letos ho uvidíme v barvách týmu FESTA and LASERSCANNING EUROPE na motocyklu Yamaha.

Petr Najman vstupuje do letošní sezóny závodů silničních motocyklů na přírodních okruzích s novým týmem. I přes to, že musel loňskou sezónu předčasně ukončit kvůli zranění ruky, dál pracoval nejen na rekonvalescenci, ale také na přípravě další sezóny v sedle závodního stroje.

Dvěma hlavními novinkami je navázání spolupráce se společnostmi Laserscanning Europe GmbH a PSB Motorsport. Díky spolupráci s PSB Motorsport bude letos sedlat Yamahu YZF R6. Společně se zúčastní mezinárodního road racingového šampionátu (IRRC) a vybraných závodů českého mistrovství na přírodních okruzích.

Nyní se Petr Najman chystá na předsezónní testování v Rijece a následně vyrazí na Jarní cenu Brna, kterou bude také brát hlavně jako test týmu i své kondice před sezónou IRRC.

Petr Najman: „Už se nemůžu dočkat nové sezóny. Mám za sebou dlouhé období rekonvalescence z loňského zranění, takže už se těším na testování a až si vyzkouším novou motorku. Loni po závodech v Hořicích mě oslovili z PSB Motorsport o možné spolupráci. Jsem rád, že jsme se domluvili, protože mi budou připravovat závodní Yamahu YZF R6. Od dalšího partnera, Laserscanning Europe, jsem získal podporu a testovací motorku, čehož si také velice vážím. Věřím, že díky tomu budu mít dobré zázemí, pohodu v týmu a budeme si závody užívat. Zároveň moc děkuji všem dalším partnerům, kteří mě letos podpoří, jsou to FESTA®, Jörg Sachs, Parts Depot, NCR (North Czech Riders), Moto Forza, Vágner Sport a ARP Racing Parts.“

„Nyní se chystáme do Chorvatska na testování do Rijeky, kde to pro mě bude první rozježdění. Musím si postupně zase zvyknout na motorku a zátěž a uvidíme, co na to řekne moje ruka. Pojedeme tam s tréninkovou R6. Je to pro nás všechno nové, ale moc se těšíme na tuto výzvu. Já se musím zase pomalu dostat do závodního tempa a navyknout si na vše okolo.“, dodal Petr Najman.

Eric Bergholz – jednatel společnosti Laserscanning Europe GmbH: „Společnost Laserscanning Europe GmbH již několik let podporuje motoristické sportovce a charitativní motoristický projekt pro děti s rakovinou. Poté, co náš předchozí dlouholetý závodník ukončil kariéru, jsme vlastně chtěli přestat závodit na silnici jako tým a pracovat maximálně jako sponzor. Prostřednictvím jiného sponzora, a to PSB Motorsport, nám byla nabídnuta možnost spolupráce s Petrem Najmanem. Petra jsme již znali jako neustále se zlepšujícího mladého závodníka z IRRC. Přesvědčila nás jednání s Thomasem Stinglem z PSB Motorsport, který v Petrovi vidí talentovaného závodníka s velkým potenciálem. Celý balíček je kompletní! Petr Najman je nejen talentovaný, ale také sympatický sportovec, který dobře prezentuje sponzory. Se společností Festa Tools a dalšími Petrovými sponzory máme solidní zajištění financování týmu a v PSB Motorsport máme renomovaného technického partnera pro vysoce výkonné závodní motocykly. Máme tedy dobrou pozici a šanci dostat se mezi přední jezdce šampionátu a také skončit na stupních vítězů v národních závodech v České republice. Na sezónu 2023 se díváme pozitivně a chceme Petrovi pomoci, aby se stal předním závodníkem v silničních závodech ve své zemi.“

Thomas Stingl - PSB Motorsport: „Za PSB Motorsport mohu říci, že nás těší spolupráce s jezdcem Petrem Najmanem. Jsme rádi, že máme tak skvělého talentovaného závodníka a těšíme se na letošní sezónu. Petra jsme už v předchozích letech sledovali a postupně se z nás stali skvělí přátelé. Po technické stránce zajistíme, aby byl závodní motocykl vždy perfektně připraven.“

Petra Najmana nyní čekají zmiňované testy v Rijece, o kterých budeme dál informovat.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama