Reklama

Tým KTM Freudenberg se nezúčastní závodů ve Španělsku

Německý tovární tým KTM Freudenberg vynechá kvůli stále se zvyšujícímu počtu nakažených osob nákazou virem Covid-19; závodů ve Španělsku, konkrétně v Aragonu a v Barceloně. Samozřejmě, že toto rozhodnutí o neúčasti nebylo lehké, ale je plně akceptovatelné.

V celkovém pořadí světového šampionátu Supersport 300 sezóny 2020 nehrají jezdci s motocykly KTM žádnou podstatnou roli, v čtyřech letos odjetých závodech (2x Jerez, 2x Portimao; zatím bodoval pouze jednou český pilot Oliver König, když byl odmávnut na P13 ve druhé jízdě v Portimao a v šampionátu mu patří průběžně 23. pozice se ziskem 3 bodů. Jeho týmoví kolegové Jan-Ole Jähnig, Max Kappler a Chris Stange ještě nebodovali.

Nesmíme zapomínat, že většina členů týmu KTM Freudenberg mimo závodních víkendů normálně pracuje a 14 denní karanténa nebo čekání na výsledek testu je pro ně nepřijatelná a samozřejmě i riziková.

Španělské regiony Aragonie a Katalánsko jsou německými úřady definovány jako rizikové.

Další závody šampionátu WorldSSP 300 ve Francii a Portugalsku se tohoto nečekaného řešení týmu Freudenberg-KTM netýkají.

V neplánované přestávce se tovární tým KTM zúčastní dodatečných testů v Německu, také je v plánu start s wild card v německém šampionátu IDM na Sachsenringu a na Lausitzringu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama