Reklama

Tým Husqvarna bude absolvovat i soukromé testy

Tým Sterilgarda Max Racing zahajuje sezónu MS-Moto3 2020 dvoudenním privátním testem na okruhu Jerez de la Frontera. Romano Fenati s Alonso Lopez se tak na jihu Španělska představí s motocykly Husqvarna FR250GP od pondělí do pátku!

Už minulý týden panoval na okruhu «Circuito de Jerez Ángel Nieto» hodně čilý testovací ruch. Začátkem minulého týdne se zde vystřídalo celkem 16 týmů Moto2- a Moto3, potom následovaly ve čtvrtek a v pátek Leopard Racing, Italtrans a také německý Liqui Moly Intact GP Team (Tom Lüthi & Marcel Schrötter).

Od středy začínají v Jerezu třídenní testy IRTA obou nižších objemových kubatur, ještě předtím ale absolvuje dvoudenní «Shakedown» test tým Sterilgarda Max Racing s jezdci Romanem Fenatim a Alonso Lopezem. Ti tedy budou na trati v Jerez de la Frontera od pondělí do pátku.

Na testech IRTA se musí povinně zúčastnit všechny týmy Moto3 a Moto2 ze šampionátu Grand Prix.

S motocyklem Husqvarna FR250GP (neliší se stavbou vůbec od KTM) se tak Husqvarna vrací do šampionátu mistrovství světa po pětileté přestávce, naposledy se tato značka představila s továrním týmem 2014 a 2015. Od roku 2022 by se ale mělo jednat o úplně vlastní motocykl, postavený v jiném závodním oddělení v Munderfingu, než v tom současném, což potvrdil firemní šéf Stefan Pierer.

Současný závodní tým vedou Max Biaggi a Peter Öttl, na závodění se finančně podílí dlouholetý a věrný sponzor Maxe Biaggiho, firma Sterilgarda.

Jen připomínám: Poslední předsezónní testy Moto3 & Moto2 se potom konají v Kataru od 28. února do 1. března 2020.

Zdroj: Corsedimoto a SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama