Reklama

Tým Avintia Reale zůstává v MotoGP do roku 2021

Španělský privátní tým Reale Avintia Racing zůstává v MotoGP určitě až do roku 2021. Letos startuje tato španělská stáj se sídlem v Andoře v kubatuře MotoGP s piloty Estevem Rabatem a Čechem Karlem Abrahamem a do roku 2021 by se chtěla stát oficiálním týmem - přeloženo do češtiny - týmem továrním!, nebo aspoň prvním satelitem.

Tým Reale Avintia Racing je stálým účastníkem šampionátu MotoGP v královské kubatuře a v posledních sezónách závodí s motocykly Ducati, letos se specifikací GP18.

Nyní se majitel týmu Raul Romero vyjádřil o budoucích plánech svého týmu s tím, že stáj zůstane v šampionátu MotoGP a v roce 2021 by se měla stát továrním záložním týmem.

Jelikož Pramac Racing má tuto roli u Ducati, Red Bull KTM Tech 3 pro Rakušany, Petronas SRT pro Yamahu a LCR Honda pro HRC, tak to není vůbec jednoduché, v úvahu připadají pouze 2 továrny, buď Aprilia nebo Suzuki. A roční budget takového týmu je okolo 12 milionu Euro.

Mimochodem: Tým Raula Romera vstoupil do šampionátu Grand Prix v roce 1994, tehdy pod názvem BQR (By Queroseno Racing), v královské kubatuře MotoGP se na startovním roštu objevil v éře CRT 2012 a od sezóny 2015 spolupracuje s Ducati.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama