Reklama

TT-side: Opět vyhráli bratři Birchallové

Po suverénním vítězství v první závodě sidecarů zněla otázka následovně: O tom, že vyhrají Ben a Tom Birchallové (LCR Honda) nepochyboval snad nikdo, pouze kolik bude jejich náskok v cíli na druhého...!

Po 5. vítězství na Tourist Trophy v prvním závodě side nastupovali Ben a Tom Birchall i do druhého závodu jako největší favorité. Pouze 17-násobný vítěz TT Dave Molyneux (spolujezdec Dan Sayle) se zdáli být eventuálními soupeři, pouze ale v případě, že nebudou mít problémy s motocyklem.

Birchallové otevřeli celý závod ze špice, za nimi následovali Molyneux/Sayle, John Holden/Lee Cain, Conrad Harrison/Andrew Winkle a Tim Reeves/Mark Wilkes. A dále to byli v pořadí bratři Peter a Alan Foundsové se svými spolujezdci Jevanem Walmsleyme, resp. Jake Lowtherem.

Hodně překvapivě se dostal do čela Holden, na Glen Helen měl náskok jedné sekundy před Birchallem. Dalšími v pořadí byli Molyneux a Reeves se ztrátou 0,5 sec. na pozicích 3 a 4. Dámský pár dvou Francouzek Estelle Leblond/Melanie Farnier byl na 12. místě.

Hned v prvním kole se závod skončil pro dvojici Peter Founds/Jevan Walmsley v úseku Quarterbridge. A v Sulby Crossroads se museli se závodem rozloučit lokalmatadoři Molyneux/Sayle.

Mezi Ballaugh Bridge a Ramsey převzali vedení Ben a Tom Birchall a po prvním kole vedli o 8 sekund. Na druhé místo se dostal Reeves, když předjel Holdena. Následovali Founds/Lowther. Na P5 se probojovali Lewis Blackstock/Patrick Rosney.

Reeves měl problémy se svým tříkolovým motocyklem, zastavil v úseku Glen Helen a pětinásobný mistr světa pokračoval v závodě až po 20 sekundové prohlídce svého stroje. Po svém bratru Peterovi se ze závodu vytratil i Alan Founds, takže Blackstock/Rosney se dostali na 3. místo.

Top-5 v pořadí Birchall/Birchall, Holden/Cain, Blackstock/Rosney, Harrison /Winkle a Steve Ramsden/Matty Ramsden vjeli do posledního kola. Obě Francouzky Leblond/Farnier se už nacházely na vynikajícím sedmém místě.

Bez nějakého vážného ohrožení vyhráli Ben a Tom Birchallové také druhý závod sidecarů na Tourist Trophy 2017. John Holden/Lee Cain si bezpečně dojeli pro druhé místo, o třetí místo se ale bojovalo až do konce, v posledních kilometrech porazil nakonec Harrison Blackstocka.

Problémy v posledním kole měla dvojice Ramsden/Ramsden a také Francouzky Estelle Lebland/Melanie Fournier, ty dokonce musely vzdát mezi úseky Ramsey a Bungalow.

TT-side, závod2: 1. Ben Birchall/Tom Birchall (GB), LCR Honda, 2. John Holden/Lee Cain (GB), LCR Honda, 26,598 sec. zpět. 3. Conrad Harrison/Andrew Winkle (GB), Honda, +3:02,915. 4. Lewis Blackstock/Patrick Rosney (GB), LCR Suzuki. 5. Karl Bennett/Maxime Vasseur (GBM/F), DMR Suzuki. 6. Tony Baker/Fiona Baker-Holden (GB), Suzuki.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama