Reklama

TT 2016: Startovní čísla 1 - 20 rozdělena

Pořadatel Tourist Trophy oficiálně uveřejnil prestižní startovní čísla Top pilotů kubatury Superbike a Senior-TT. 23násobný vítěz TT-Sieger John McGuinness otevře závod s číslem 1.

Každoročně je očekáváno uveřejnění startovních čísel Top-20 pro závod kubatur Superbike a Senior-TT na Isle of Man s velkým napětím. John McGuinness, kterému s jeho 23 vítězstvími na TT chybí pouhé tři trumfy, aby se vyrovnal legendě Joey Dunlopovi, vyrazí se svým motocyklem Honda CBR1000RR na náročný okruh Mountain Course jako první, neboť poveze na své kapotáži #1.

Novozélandský pilot Hondy Bruce Anstey, vloni trochu překvapivý vítěz závodu Superbike, který jezdil se svým tradičním číslem 5, a to od roku 2004 - s výjimkou 2010 - byl díky svému loňskému trumfu posunut v hierarchii dopředu a bylo mu přiděleno číslo #2. Hned za ním vyjede mladý Brit James Hillier (Quattro Plant Muc-Off Kawasaki), tedy s #3.

Trojnásobný vítěz TT z loňského roku Ian Hutchinson dostal přiděleno #4. Brit, který převzal motocykl Tyco BMW od Williama Dunlopa, vyhrál před šesti roky s tímto startovním číslem jako první jezdec ve více než 100leté historii Tourist Trophy pět závodů během jednoho týdne.

Peter Hickman (JG Speedfit Kawasaki), Michael Dunlop (Hawk Racing BMW), Gary Johnson (Penz13.com BMW), William Dunlop (CD Racing Yamaha), evergreen Michael Rutter (Bathams/SMT Racing BMW) a lokalmatador Conor Cummins (Honda Racing) doplnili elitní Top-10.

Trojnásobný vítěz TT Ryan Farquhar, který teprve před několika málo dny podepsal smlouvu s týmem Tyco BMW jako náhradník za Guye Martina, následuje s číslem #16 za další skupinou jezdců v pořadí Cameron Donald (Wilson Craig Honda), Dean Harrison (Silicone Engineering) , Lee Johnston (East Coast Construction BMW), Dan Kneen (Mar-Train Yamaha) a David Johnson (Norton).

Přes relativně hodně vysoká startovní čísla #17 - 20 mají ovšem určité šance na pódiová umístění také tito piloti: Dan Stewart (Wilcock Consulting Honda), Martin Jessopp (Riders Motorcycles BMW), Steve Mercer (Jackson Racing Honda) a loňský vítěz TT v kubatuře Lightweight Ivan Lintin (Devitt RC Express Racing Kawasaki).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama