Reklama

TT 2016: Andrew Soar, dnes ještě jedna smrtelná havárie

Čtvrtým jezdcem, který ukončil svůj život kvůli havárii na letošní Tourist Trophy, se stal 32letý Andrew Soar z Loughboroughu. Ten havaroval v úseku Keppel Gate během dnešního závodu Senior TT na Isle of Man.

Andrew Soar debutoval na Mountain Course v roce 2012 při závodě Manx Grand Prix. Vyhrál Senior MGP v roce 2014, na TT pak debutoval 2015.

Po Dwightu Bearovi, Paulu Shoesmithovi a Ianu Bellovi měl dnes smrtelnou havárii také 32letý Brit Andrew Soar, což znamená na letošní Tourist Trophy na Isle of Man už čtvrtou smrtelnou havárii.

Také při posledním závodě IOMMT 2016, kterým byla královská kubatura Senior-TT se bohužel udála další smrtelná havárie. Adrew Soar, který byl se svým motocyklem Suzuki GSX-R1000 na 31. pozici, havaroval v 5. kole v úseku Keppel Gate a svému zranění podlehl.

V roce 2012 debutoval Soar na kultovním okruhu Mountain Course a v Newcomer závodě A a také v Senior Manx Grand Prix obsadil druhé místo. V roce 2014 vyhrál tento Brit závod Senior Manx Grand Prix.

V tomto roce obsadil v prvním závodě s motocyklem Suzuki kubatury Supersport P37, ve druhém závodě obsadil P32 a získal bronzového Merkura. V závodě Superstock obsadil P47, v prvním závodě Superbike pak neviděl šachovnicový praporek.

R.I.P.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama