Reklama

Troy Bayllis se chystá na comeback

Až bude hostovat 24./25. února 2018 na Phillip Islandu MS-Superbike, bude přítomen i Troy Bayliss. Superbiková legenda bude totiž závodit v paralelně uskutečněném australském šampionátu Superbike, tedy ASBK.

Trojnásobný mistr světa Superbike Troy Bayliss z let 2001, 2006, 2008 a vítěz 52 jízd v tomto šampionátu naposled absolvoval plnou závodní sezónu 2008, nyní se chce 48-letý Australan stát poprvé domácím šampionem. V tomto mistrovství ještě Bayllis nikdy nevyhrál, dvakrát skončil jako vice-mistr.

A co k tomuto jeho rozhodnutí vůbec vedlo? Dlouhodobě zraněná #1 týmu Callum Spriggs mohla být sice nahrazen nějakým mladším kolegou, nakonec se ale Bayllis rozhodl jinak a sám se posadí na motocykl Ducati Panigale R!

Ovšem Bayllis musí vyřešit ještě jednu otázku a sice to, kde bude 2018 závodit jeho chráněnec Mike Jones. Jeho dosavadní tým Aruba Ducati Junior v ME-Superstock 1000 přestal totiž existovat a tak vloni celkově pátý jezdec tohoto šampionátu je zatím bez motorky a bez týmu.

23-letý jezdec z Brisbane přišel do Evropy jako šampion ASBK 2015. Bayllis mu obstaral místo v továrním týmu Ducati a Jones se odvděčil pódiovým umístěním na Lausitzringu a celkově pátým umístěním v sezóně 2017 vůbec.

Ale zatímco v týmu Aruba Ducati Junior nemusel přinést Mike Jones na sezónu 2017 žádné peníze, tak pokud bude chtít pokračovat v šampionátu ME-STK 1000 i v roce 2018, tak se to bez sponzorského příspěvku neobejde. A ten se pohybuje na tomto levelu od 80 000 Euro výše. A co se mu ještě nabízí: Top-týmem v ME-Superstock 1000 je Barni Ducati, ten už má pod smlouvou Alessandra Andreozziho a těsně před podepsáním je jeden mladý Ital. Druhým kvalitním týmem je potom EAB, kde ale kvůli tomu, že časy současného modelu motocyklu Panigale R jsou sečteny, pojede pouze Dán Alex Schacht.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama