Reklama

Tři možnosti scénáře dle Carmela Ezpelety

Carmelo Ezpeleta představil tři hypotézy, jak zachránit sezónu MotoGP roku 2020. Nejpravděpodobnější je závodit pouze ve Francii a ve Španělsku, a potom v zámoří. Není ale vyloučena také čtvrtá možnost, tedy zrušení celé sezóny 2020.

V rozhovoru pro španělské rádio «Onda Cero» vysvětlil Carmelo Ezpeleta tři možnosti, jak zachovat mistrovství «MotoGP» 2020. V první řadě požádal CEO Dorny o zakoupení 10.000 Covidových testů a dalších lékařských materiálů, aby bylo umožněno sledování všech přítomných v paddocku. Očekává se více než tisíc lidí , je obtížné tento počet dále snížit. Navíc by měly fungovat charterové lety organizované speciálně pro týmy. Nejprve se ale bude muset Dorna, IRTA a FIM vypořádat s vládními předpisy jednotlivých států.

Carmelo Ezpeleta uvažuje o třech možných hypotézách. Problém je v tom, že se neví, kdy se bude smět cestovat mezi jednotlivými zeměmi.

První nejoptimističtější možností je začít v srpnu v České republice, nebo o týden později v Rakousku. Závodit ve Finsku je skoro nemožné, neboť KymiRing není homogolován. A potom dle kalendáře v rámci možností.

Druhá hypotéza plánuje začít v září a končit v prosinci, s počtem 10-12 závodů. Zde by vše končilo 13. prosince a kalendář bude zahrnovat závody v Evropě, když zde je počasí v pořádku, tedy v září a v říjnu. A potom by se cestovalo mimo Evropu, v listopadu a prosinci, tedy bude pět závodů v Evropě a pět v zámoří.

Jednalo by se o jeden, dva nebo tři okruhy s dobře provedenou kontrolou paddocku a celé mistrovství by se konalo na maximálně třech okruzích.

Třetí možností je možná nejrealističtější hypotéza v současné době: závodilo by se pouze ve Španělsku a ve Francii. Estoril není totiž schválen pro závody MotoGP a nemá s Dornou smlouvu. Čtyři závody ve Španělsku? V listopadu je to možné, ale v prosinci už skoro ne. Ezpeleta už vyloučil scénář závodění MotoGP a Superbike ve stejný víkend.

Konečně existuje také čtvrtý scénář, na který by se nemělo zapomenout a sice zrušení mistrovství světa v MotoGP a Superbike. Dle Ezpelety je to poslední možný scénář, ale bylo by hloupé o něm neuvažovat.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama