Reklama

Tragédie sezóny 2017 nemají konce....Maxime Berger bojuje o život

AKTUALIZOVÁNO: Bývalý pilot šampionátu WorldSBK - 28letý Maxime Berger z Francie - byl ve velmi vážném stavu hospitalizován v nemocnici v Dijonu a bojuje zde o život.

Francouzský jezdec závodil v šampionátu WorldSBK (STK FIM Cup 1000) v sezónách 2008 až 2012 za týmy Ten Kate, Supersonic Racing Team a Liberty Effenbert, kde byl také týmovým kolegou našeho Jakuba Smrže.

V sezóně 2008 vyhrál Maxime Berger v Brně závod STK 1000 za tým Ten Kate Honda, kdy byl jeho týmovým kolegou v kubatuře STK 600 Michal Šembera. A jelikož přidal ještě další dvě vítězství a další dvě pódia, tak z toho byl titul vicešampiona. O rok později se ve stejné kubatuře opět umístil v Top-3. 2010 se stal zase vicešampionem a po těchto 3 skvělých sezonách následoval zákonitě postup do WorldSBK.

Francouzský jezdec byl považován za obrovský talent, ale prosadit se mu do absolutní špičky šampionátu WorldSBK bohužel nikdy nepodařilo. 2011 a 2012 obsadil v celkovém hodnocení vždy 16. místo.

Francouz Berger pracoval po skončení závodní kariéry jako kuchař v Dijonu.

Maxime Berger byl hospitalizován ve vážném stavu v nemocnici v Dijonu, kam byl převezen za hodně dramatických okolností, když se pokusil o sebevraždu, kde se lékaři snaží zachránit mu život.

Dokonce se rozletěly zprávy, že francouzský jezdec už zemřel, ty ale nebyly vůbec potvrzeny. Jedno je bohužel jisté, jeho zdravotní stav je kritický! a Maxime Berger se nachází ve stavu klinické smrti.

Francie má letos co se týká motocyklového sportu opravdu tragický rok: Začátkem března zahynul v Nogaru pilot EWC-Endurance Anthony Delhalle, potom zhasl život při zahajovacím závodě francouzského šampionátu Superbike v Le Mans Adrienu Protatovi a v červnu podlehl svým zraněním velký talent motokrosu a jezdec MXGP Steven Lenoir.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama