Reklama

Topy a propadáky mistrovství světa superbiků 2022

Návrat Álvara Bautisty k Ducati do Mistrovství světa superbiků 2022 byl pro Italy velkým úspěchem. BMW se naopak letos muselo smířit s krokem zpět.

V mistrovství světa superbiků 2021 jsme viděli pět různých jezdců a čtyři různé motocykly vyhrávat závody: Toprak Razgatlioglu (Yamaha), Jonathan Rea (Kawasaki), Scott Redding a Michael Rinaldi (oba Ducati) a Michael van der Mark (BMW).

Letos jsou pouze tři jezdci a tři značky: navrátilec Ducati Álvaro Bautista vyhrál mistrovství světa, hvězda Yamahy Toprak Razgatlioglu skončila druhá a eso Kawasaki Jonathan Rea skončilo třetí po své nejhorší sezóně od roku 2013 s Hondou (9. místo) – také třetí na mistrovství světa 2014 s Fireblade, než vyhrál šest titulů v řadě od roku 2015.

Mistr světa Álvaro Bautista, odpovídající svému postavení, vede nejdůležitější statistiky mistrovství světa superbiků 2022. Nejvíce výher, nejvíce druhých míst a nejvíce umístění na stupních vítězů. Stejně jako Razgatlioglu zajel Španěl 13 nejrychlejších závodních kol.

Letos se na stupně vítězů dostalo deset jezdců a všichni zakončili sezónu v top 11. Mimochodem, v roce 2021 bylo 13 jezdců, kteří mohli oslavit první 3 výsledek.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama