Reklama

Toprak Razgatlioglu vyhrál stocky

Stejně jako jeho mentor Kenan Sofuoglu, vyhrál i Toprak Razgatlioglu závod v Doningtonu. Tímto vítězstvím se dostal 20-letý Toprak Razgatlioglu do čela šampionátu ME-Superstock-1000.

Michael Ruben Rinaldi (Ducati) si zajistil Pole-Position, za ním skončili oba piloti Yamahy Roberto Tamburini a Florian Marino. Toprak Razgatlioglu (Kawasaki) si zajistil druhou řadu startovního roštu, kromě něho také Federico Sandi (BMW) a Maximilian Scheib (Aprilia). Třetí Vytvořili Marco Faccani (BMW), Jérémy Guarnoni (Kawasaki) a Sébastien Suchet (BMW).

Rinaldi předvedl skvělý start, ale Razgatlioglu se brzy dostal na špici závodu. Za nimi jeli na P3 až P8 Marino, Scheib, Sandi, Ilya Mikhalchik (Kawasaki), Tamburini a Suchet. V cílové zatáčce spadl Rinaldi a ztratil tak vedení v šampionátu.

Razgatlioglu neustále zvyšoval své tempo a rovněž Marino na místě druhém se odpoutal od dalších soupeřů, kterými byli Scheib, Sandi a Tamburini. Ovšem Mikhalchik a Suchet se rovněž zamíchali do boje o pódiová umístění.

Razgatlioglu dotáhl závod do vítězného konce a převzal i vedení v šampionátu ME. Marino a Scheib pak doplnili stupně vítězů.

V rozmezí necelé sekundy byli odmávnuti Tamburini, Sandi, Mikhalchik a Suchet na pozicích 4 až 7.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama