Reklama

Tohru Ukawa novým manažerem HRC

Pětinásobný vítěz 8h v Suzuce a bývalý tovární pilot Hondy v MS Tohru Ukawa se stal novým manažerem HRC. Několik let se Ukawa vůbec v motocyklovém světě neobjevoval, nyní byl na testech ve dnech 24.- 26. ledna v Sepangu v boxu HRC.

44-letý Tohru Ukawa závodil v MS kubatur 250/500 ccm a MotoGP v letech 1994/2005 a během 127 startů vyhrál celkem 5 závodů Grand prix a celkem 39x stál na pódiových stupních. V sezóně 1999 se stal vícemistrem světa 250-tek, v královské kubatuře MotoGP obsadil hned v premiérové sezóně MotoGP 2002 celkově místo třetí.

Jeho hlavním cílem je získat pro HRC (Honda Racing Corporation) vítězství s motocyklem Honda Fireblade “CBR 1000RRW” v 8h v Suzuce, kde za tovární tým HRC pojedou dva jezdci z MS-MotoGP/WorldSBK - jistým je Takaaki Nakagami, druhý bude jmenován později (Cal Crutchlow?, Leon Camier?, PJ Jacobsen?) a doplní je Takumi Takahashi (na aktuálním snímku z testů), tedy úřadující šampion JSB-Superbike.

A Takumi Takahashi byl při těchto testech s motocyklem Honda CBR1000RR Fireblade SP2 rychlejší, než jeho největší japonští konkurenti, tedy piloti týmu Yamaha Factory.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama