Reklama

Tim Georgi za tým Saxoprint?

Německý tým Freudenberg-KTM chce dostat Tima Georgiho do MS-Moto3, ale chybí jim peníze. Proto se rýsuje spolupráce s týmem Prüstel GP.

Tým Freudenberg nastoupil při GP České republiky s Timem Georgim, který jel svůj třetí závod s wild card - předtím už absolvoval letošní světovou premiérou na Sachsenringu (kde ostatně vloni v MS debutoval).

17-letý Tim Georgi z Altenbergu absolvoval v Brně opravdu velmi kvalitní závodní víkend, v FP1 byl dokonce na mokru nejrychlejším pilotem na Masarykově okruhu vůbec, v FP2 obsadil místo 6.

Ačkoliv pak skončil v Qualifying až 30., tak v závodě samotném obsadil místo 18. s pouhými 0,8 sekundy ztráty za Top-15, tedy za body.

Jedno je jisté, Georgi už je dostatečně zralý pro MS-Moto3, ovšem chybí mu peníze.

Mimochodem: Už 5 let se od doby Philippa Öttla nedostal žádný nový Němec do MS-Moto3.

„Potřebujeme ale místo na startovním roštu“, říká Carsten Freudenberg a šéf senior tohoto týmu Michael Freudenberg dodává: „Museli jsme vydat 120.000 Euro na závodění v Northern Europe Cupu, za wild card a tak dále. Ovšem pro kompletní sezónu MS s 18 závody Grand Prix bychom potřebovali 800.000 Euro. Takovou sumu ale dát dohromady je pro nás skoro nemožné, i když od Dorny a IRTA dostaneme finanční příspěvek okolo 180.000 Euro“.

Takže se zřejmě spojí Freudenberg Racing a Saxoprint Prüstel GP a společně pojedou MS 2018. Freudenberg má talentovaného německého jezdce, kterého naopak Prüstel marně hledá. A Prüstel má zase garantována dvě místa na startovním roštu, navíc bude mít 2018 prvotřídní materiál od KTM místo Peugeot/Mahindra, a má taky k dispozici dostatečný budget pro účast v MS.

„Potřebujeme nového německého jezdce. Pokud by kooperovaly dva německé týmy, bylo by to smysluplné řešení“, říká Carlos Ezpeleta, který má u Dorny na starost výběr týmů a jezdců pro menší objemové kubatury.

Jen připomínám: Letošní dvojici pilotů týmu SaxoPrint Prüstel GP tvoří zkušený český jezdec Jakub Kornfeil (celkem 137 startů v 125 ccm/Moto3, přičemž v Moto3 jako jediný ze všech ve startovním poli nevynechal dosud ani jediný z uskutečněných závodů - 98!) a finský Rookie šampionátu Patrik Pulkkinen. Zatímco Kornfeil je na 26. místě v průběžném pořadí MS se ziskem 5 bodů, tak finský teenager ještě nezískal ani jeden bod a ani se jim nepřiblížil (nejlépe P22 v Assenu).

Foto: Josef Fait



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama