Reklama

Thomas Lüthi hledá tým a motocykl

Zkušený 31-letý Švýcar Thomas Lüthi má v poslední době hodně nešťastné období. Nejenže zatím ve své «Rookie» sezóně v «premier class» nezískal ani jeden bod, ale nyní ztratil šanci na eventuální kvalitní místo v prostřední kubatuře Moto2.

Jeho současný tým Marc VDS po sezóně 2018 sice ukončí své závodění v «premier class», ale předpokládalo se, že švýcarský vicemistr světa Moto2 z 2016 a 2017 zaujme místo Joana Mira (odchází 2019 do MotoGP do továrního týmu Suzuki) a bude tak týmovým kolegou Alexe Marqueze.

To vše platilo až do brněnského závodního víkendu, kdy pivní miliardář Marc van der Straten angažoval aktuálně 7. jezdce této kubatury 21-letého Španěla Xaviho Viergeho.

Tato změna názoru belgického týmu je celkem logická: Po odchodu Belgičana Michaela Bartholemyho z funkce manažera odpovědného za kubaturu Moto2 a za smlouvy s jezdci, byl angažován Španěl Emilio Alzamora, ex-mistr světa 125-tek a privátní manažer Marca Marqueze a jeho mladšího bratra Alexe.

A ten si vybral do týmu k Alexi Marquezovi dalšího Španěla, tedy Xaviho Viergeho, neboť sponzor Estrella Galicia má koncept z týmu Moto3 postupně najít mladé jezdce pro Moto2.

A jelikož současní jezdci v Moto3 Aron Canet a Alonso Lopez ještě nejsou pro postup do Moto2 zralí, tak dostal šanci právě Xavi Vierge - nyní 2 sezóny závodící za německý Intact.

A tak Thomas Lüthi se svým manažerem Daniellem Eppem hledají seriozní tým postavený na solidních finančních základech. Mohl by to být tým CGBM-KTM Freda Corminboefa, ale tam možná přijde z BSB mladý britský talent Jake Dixon.

Další možností je pro Lüthiho malajský tým SIC Racing manažera Johana Stiegefelta, tato stáj má ale zatím pouze jedno místo od IRTA a to dostane Khairul Idham Pawi z Malajsie, přicházející z Idemitsu Asia Honda manažera Hira Aoyamy.

Takovou starost už ale nemá Philipp Öttl, ten podepsal v brněnském paddocku smlouvu na rok 2019 s týmem Tech3-KTM.

Nezapomínejme, že se do MS-Moto2 zřejmě vrátí Jorge «Aspar» Martinez se svým týmem, neboť Martinez ukončil své závodění v «premier class».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama