Reklama

Testy WorldSBK - Lausitzring: 2. den zajel nový rekord Rea

Mistr světa a lídr šampionátu Jonathan Rea se dokázal druhý den testování MS-Superbike na Lausitzringu zlepšit o půl sekundy a zajel tak se svou Kawasaki ZX-10RR nový neoficiální rekord. Velké zlepšení zaznamenala Aprilia.

Za skvělých povětrnostních podmínek zajel v úterý tovární pilot Kawasaki Tom Sykes čas 1:36,8 min a byl tak na Lausitzringu nejrychlejší, ve středu dopoledne ale jeho týmový kolega Jonathan Rea se časem 1:36,6 min dokázal ještě zrychlit.

Reovo zlepšení o půl sekundy bylo sice skvělé, ale nejvíce se dokázal oproti úterý zlepšit Eugene Laverty (Aprilia) a to o celou sekundu. Zajel 1:36,8 min a byl tak o pouhých 0,2 sec pomalejší než Rea.

Markus Reiterberger zajel s modifikovaným motocyklem IDM stejný čas jako v úterý: 1:37,7 min a to znamenalo P7.

Zatímco Rea, Sykes a Laverty zajeli svá nejrychlejší kola s měkkými zadními pneumatikami, tak Davies a Reiterberger použili tvrdé.

Mimochodem: Měkká pneumatika dělá na Lausitzringu rozdíl přibližně 0,5 sekundy na kolo.

Testovací jezdec Hondy Michele Magnoni objel dnes pouze jedno kolo, neboť tým Red-Bull byl nachystán personálně pouze pro jednoho jezdce a tak byla veškerá pozornost zaměřena pochopitelně na Davide Giugliana. Říman se zlepšil proti úterý pouze o 0,1 sec a skončil 2,9 sec za Reou.

Do poledne bylo sucho, pak začalo mrholit a týmy změnily nastavení motocyklů na mokro. Na nejlepších časech se pochopitelně už nic nezměnilo.

Časy na testech WorldSBK - Lausitzring, úterý/středa:

1. Jonathan Rea (GB), Kawasaki, 1:36,6 min
2. Tom Sykes (GB), Kawasaki, 1:36,7
3. Eugene Laverty (IRL), Aprilia, 1:36,8
4. Chaz Davies (GB), Ducati, 1:36,8
5. Lorenzo Savadori (I), Aprilia, 1:37,2
6. Marco Melandri (I), Ducati, 1:37,4
7. Markus Reiterberger (D), BMW, 1:37,7
8. Davide Giugliano (I), Honda, 1:39,4
9. Michele Magnoni (I), Honda, 1:45,9



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama