Reklama

Testy v Aragónu začíná sezóna WorldSBK 2020

Zítřejšími testy na okruhu MotorLand Aragón prakticky začíná sezóna WorldSBK 2020. A protože tolik změn jsme už dlouho nezažili, tak se máme opravdu na co těšit.

MOTUL FIM Superbike World Championship 2020 začíná dvoudenními testy 13. a 14. listopadu první měření sil je tak doslova přede dveřmi. Na testech budou chybět jezdci s motocykly Honda, ti sice také testují ve Španělsku, ale za zavřenými dveřmi. A kdo se všechno v Aragónu představí?

Úřadující mistr světa Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) bude mít poprvé v boxu jako týmového kolegu svého krajana Alexe Lowese (dosud Pata Yamaha WorldSBK Team). Pro vloni třetího jezdce šampionátu to bude premiéra s motocyklem Kawasaki ZX-10RR v týmu Provec Racing.

V týmu ARUBA.IT Racing – Ducati budou ve Španělsku testovat Chaz Davies a z BSB přicházející jeho nový týmový kolega Scott Redding. Pro něho to bude premiéra s motocyklem Ducati Panigale V4 R, neboť v BSB jezdil a vyhrával Redding s úplně odlišným motocyklem, i když stejné značky.

Ani v týmu Pata Yamaha WorldSBK Team nezůstala stejná sestava z letošní sezóny! Zůstal sice Michael van der Mark, kterého doplnil na příští sezónu 2020 turecký talent Toprak Razgatlioglu. 23-letý svěřenec Kenana Sofuogla přišel do továrního týmu Yamahy ze satelitního týmu Puccetti Kawasaki.

Dalším jezdcem s úplně novým typem motocyklu je od Hondy přicházející Leon Camier (BARNI Racing Team), ten se poprvé představí na motocyklu Ducati Panigale V4 R.

V týmu GRT Yamaha zde budou poprvé testovat Rookies tohoto šampionátu, druhý v mistrovství WorldSSP Federico Caricasulo a vítěz závodů MotoAmerica Superbike, Garrett Gerloff. K dispozici budou mít motocykly Yamaha YZF-R1, které v letošní sezóně jezdili Marco Melandri a Sandro Cortese.

Zajímavostí bude první svezení s motocyklem ZX-10RR pro šampiona WorldSSP 300 Manuela Gonzaleze, kterého doplní loňská šampionka této kubatury Ana Carrasco. Oba dva budou mít dispozici motocykl, který normálně pilotuje šampion Jonathan Rea.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama