Reklama

Testy Superbike v Jerezu

Dlouhá zimní přestávka je za námi, v Jerezu de la Frontera se zítra začnou testy MS-Superbike, kterých se ale zúčastní i někteří jezdci z MotoGP ovšem se superbikovými motocykly.

Největší pozornost bude tentokrát upřena na dva jezdce z privátních týmů Ducati. Rookie šampionátu Esteve Rabat přicházející z MotoGP se představí s motocyklem Ducati privátního týmu Barni Racing, dlouholetý tovární pilot Ducati Chaz Davies potom v soukromém týmu Go Eleven.

Outdo Kawasaki TPR má zatím pod smlouvou pouze Belgičana Lorise Cressona, a za Orelac Kawasaki pojede Rookie Isaac Viňales.

Zatímco tovární týmy Honda, Kawasaki a Ducati zde budou v plném složení, tak tři týmy BMW začnou s testováním teprve začátkem března, a týmy Yamahy - jak tovární, tak satelitní - dokonce až v polovině března.

Z jezdců MotoGP uvidíme Mavericka Viňalese se strojem Yamaha R1, Johann Zarco bude pilotovat Ducati Panigale V4S. Testovací pilot Ducati Michele Pirro se zúčastní rovněž se superbikovým motocyklem, pouze Stefan Bradl se představí s MotoGP-RC213V.

Co se týká počasí, tak zítra má celý den pršet, ve čtvrtek má být sucho a 17 stupňů Celsia.

Účastníci testů MS-Superbike Jerez, 20./21. ledna 2021:

Honda: Alvaro Bautista (E), Leon Haslam (GB)
Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)
Orelac Kawasaki: Isaac Vinales (E)
Outdo Kawasaki TPR: Loris Cresson (B)
Aruba.it Ducati: Scott Redding (GB), Michael Rinaldi (I)
Go Eleven Ducati: Chaz Davies (GB)
Barni Ducati: Tito Rabat (E)

Jezdci MotoGP:

Maverick Vinales (E), Yamaha*
Johann Zarco (F), Ducati*
Michele Pirro (I), Ducati*
Stefan Bradl (D), Honda

*se superbikovým motocyklem



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama