Reklama

Testy MotoGP pokračují v Jerezu

Ve středu a ve čtvrtek čekají na piloty «premier class» poslední 2 dny testování sezóny 2018. Testovat se bude denně od 9.30 do 17.30. Dějištěm je okruh Circuit Jerez de la Frontera a tak se podívejme, koho při testování budeme mít pozorovat.

Do paddocku MotoGP se vrací pro tento test známé jméno a sice Alvaro Bautista. Nový jezdec týmu Aruba.it Racing zde jezdil včera a bude i dnes s motocyklem Panigale V4, na továrním motocyklu Desmosedici MotoGP ale vystřídá testovacího pilota Michele Pirra, který musí podstoupit operaci zraněného ramena.

Ducati posílá na testy kromě Bautisty ještě 6 dalších jezdců: Tovární motocykly budou pilotovat Andrea Dovizioso a Danilo Petrucci, dva stroje týmu Pramac Racing budou řídit , Jack Miller a Rookie Francesco Bagnaia, náš Karel Abraham a Tito Rabat za Reale Avintia Racing. Hondu budou zastupovat dva tovární jezdci Marc Marquez a jeho nový týmový kolega Jorge Lorenzo, zatímco Stefan Bradl zde bude v roli testovacího pilota HRC, takže LCR Honda si bude muset vystačit pouze s jedním pilotem a sice Japoncem Takaaki Nakagamim, neboť Cal Crutchlow je stále zraněný. Bradl ovšem svou práci odvedl už včera a dnes, kdy vše pro Marqueze a Lorenza připravil a vlastních testů se nezúčastní.

Tovární motocykly Yamaha budou v Jerezu pilotovat Valentino Rossi a Maverick Viňales, zatímco za nový tým Petronas Yamaha budou v akci Franco Morbidelli a debutant Fabio Quartararo.

Suzuki a Aprilia nastoupí se třemi piloty: Dvojici stabilních jezdců Alexe Rinse a Joana Mira doplní testovací pilot Sylvain Guintoli, zatímco duo továrních pilotů z Noale Aleixe Espargara a Andreu Iannoneho jako třetí dokompletuje nový testovací jezdec Bradley Smith.

Za tovární tým KTM bude stále ještě chybět Dani Pedrosa, ten se role testovacího pilota ujme až v Sepangu 2019. V paddocku ovšem budou oba jezdci Red Bull KTM Factory Pol Espargaró a Johann Zarco, stejně jako za Red Bull KTM Tech 3 zde na okruhu v Jerezu budou testovat Hafizh Syahrin a Rookie Miguel Oliveira, pro kterého to bude druhý kontakt s motocyklem RC16.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama