Reklama

Testy All Japan Superbike v Suzuce

Ačkoliv v Evropě a v řadě jiných států na celém světě stále ještě hraje prim vir COVID-19, tak v japonské Suzuce se uskutečnily v tomto týdnu dvoudenní testy All Japan Superbike (25. a 26. března) otevřené dokonce pro veřejnost.

Mezi 30 účastníky byli například jezdci Ryo Mizuno (Team HARC-PRO - viz foto), Ryuichi Kiyonari a Kazuma Watanabe (Keihin SI Racing) a Sodo Hamahara (Sakurai Honda).

Tým HRC chtěl pokračovat ve vývoji nového motocyklu Fireblade v sedle s Takumi Takahashim. Ten letos závodí v šampionátu World Superbike s týmem MIE Racing Althea Honda. Hned úvodní den ale japonský šampion 2017 havaroval (zůstal nezraněn, ovšem v testování už nebyl schopen pokračovat). A jelikož oficiální testovací pilot Švýcar Dominique Aegerter nemohl z Evropy odcestovat, tak ve vývoji nového motocyklu CBR pokračoval na přání Honda HRC bývalý pilot Grand Prix a exmistr světa 250-tek Hiroshi Aoyama.

Jakou důležitost projektu WorldSBK přikládají samotní Japonci, nejlépe dokumentovala v boxu samotném přítomnost ředitele HRC Tetsuhira Kuwaty.

Foto: Corsedimoto



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama