Reklama

Test Moto3: Jakub Kornfeil (Honda) se těší do Kataru

Poslední testy IRTA před zahájením letošní sezóny Grand Prix se budou konat o nadcházejícím víkendu, tedy od pátku do neděle.

Mezi 33 jezdci, které uvidíme na okruhu Losail Circuit testovat, bude i Jakub Kornfeil z týmu Drive M7 SIC Racing s motocyklem Honda NSF250RW a ten před odletem řekl: „Do Kataru se těším jednak na okruh a jednak na jízdu v noci. Test je sice plánovaný na odpoledne, ale pár jízd by mělo být také pod umělým osvětlením, takže to bude příjemná změna. Z Evropy odjíždíme s nějakým základním nastavením, na které doufám navážeme a brzy motorku přivedeme do stavu, který nám bude vyhovovat. Bude důležité, aby nám od samého začátku neujel vlak a drželi jsme tempo. Samozřejmě víme, na co se chceme zaměřit. Velká cena bude určitě zajímavá, protože všichni budou mít prostor trénovat a můžeme tedy očekávat těsné souboje. Nebude to lehké, ale věřím, že budeme připraveni.“

Testy na Středním Východě začnou vždy ve 13.00 hodin našeho času (v Losailu je o 2 hodiny více) a budou ukončeny ve 20.30 hod. (tedy v 22.30 katarského času - za umělého osvětlení). Kubatury se budou pochopitelně střídat, v pátek vše odstartuje Moto3 testem na 80 minut, po nich vystřídají Haniku, Kornfeila a spol. jezdci s biky Moto2 - rovněž na 80 úvodních minut. Následovat bude hodinový test Moto3 a po něm rovněž na 60 minut se objeví na trati piloti Moto2. A závěr prvního dne testování obstará opět v 60 minutovém testu nejdříve kubatura Moto3 a úplným závěrem se představí Moto2. V sobotu je stejný časový program jen s tím rozdílem, že začnou jezdci Moto2. No a konečně v neděli se zopakuje úplně páteční obsazení na okruhu Losail Circuit, tedy nejdříve Moto3 a teprve po nich Moto2.

Foto: Drive M7 SIC Racing Team



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama