Reklama

Ten Kate se vrací do WorldSSP. S Odendaalem!

Nizozemský tým Ten Kate Yamaha se na příští sezónu pořádně rozšíří. V WorldSBK pojede se dvěma jezdci, ovšem bude startovat i v obou kubaturách Supersport. Novým pilotem bude Jihoafričan Steven Odendaal, jezdící ještě letos Grand Prix Moto2.

S devíti tituly mistra světa je Ten Kate Racing nejúspěšnějším týmem mistrovství světa Supersport. O tituly se zasloužili Fabien Foret, Chris Vermeulen, Karl Muggeridge, Sebastien Charpentier, Kenan Sofuoglu, Andrew Pitt a Michael van der Mark - všichni vyhráli s motocykly Honda.

Naposled závodil tým Ten Kate v této kubatuře v sezóně 2016, neboť Honda se začala především věnovat vývoji nového motocyklu Fireblade a koncentrovala se na šampionát WorldSBK. A koncem minulé sezóny se cesty Ten Kate a továrny Honda definitivně rozešly.

Nyní došlo ke spojení týmu EAB Racing majitele Ferryho Schoenmakerse a vznikl Ten Kate Junior Team, který bude závodit v kubaturách WorldSSP 600 a WorldSSP 300.

Oficiálně se bude tým jmenovat EAB Ten Kate Racing a jako pilot byl angažován 26-letý Odendaal, letos závodící za tým NTS RW Racing v MS-Moto2. Po Grand Prix Silverstone došlo k rozchodu Odendaala a tohoto nizozemského týmu. Odendaal je šampionem CEV Repsol 2016 a tedy rovněž mistrem Evropy ze stejného roku v kubatuře Moto2.

Steven Odendaal (mistr Jižní Afriky 2014, 2015 a 2017) se v mistrovství světa Moto2 nikdy pořádně neprosadil, nejlépe zajel ve Valencii 2018, kdy byl odmávnut na P13.

Odendaal by se rád připojil k jezdcům z Moto2, kteří se v šampionátu WorldSSP prosadili: Jen namátkou jmenuji Krummachera, Corteseho nebo nyní Isaaca Vinalese.

První test bude Jihoafričan absolvovat s motocyklem Yamaha R6 v Jerezu 28./29. listopadu.

Jezdec, který za EAB Ten Kate Racing pojede šampionát WorldSSP 300, bude oznámen později.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama