Reklama

Team Toth by Willi Race, Barbera a ukradená motorka R6

Maďarská stáj Team Toth by Willirace nemá v motocyklovém paddocku zrovna tu nejlepší pověst, ba naopak už z dob závodění v MS-250 ccm (Mattia Pasini / Aprilia ) nebo i nyní v WorldSSP se spíše v souvislosti s ní hovoří v paddocku o různých skandálech.

A nejnovější případ to jen potvrzuje: Při závodě v Aragónu chyběl Hector Barbera na startovním roštu.

Důvodem byly nesrovnalosti v týmu, navíc se motorka Yamaha R6 (kterou dosud pilotoval Hector Barbera) ztratila z boxu maďarského týmu.

Přivolané policii byl jako hlavní podezřelý označen právě Hector Barbera. Dle našich informací byly ale hlavním důvodem zcizení motocyklu Yamaha R6 nezaplacené výplaty personálu tohoto týmu.

Na Instagramu se 32-letý ex-pilot MotoGP Barbera vyjádřil v tom smyslu, že chybí náhradní díly, stejně jako 2 slíbené nové motory a po 12. místě v Superpole už odmítl za tým Toth dále závodit.

Barbera byl citován na španělském webu motosan.es, kde si stěžoval mj. na neprofesionální práci tohoto maďarského týmu.

Imre Toth jr., který po svém otci převzal vedení týmu, se ve španělském sportovním deníku «Marca» vyjádřil ve smyslu, že motocykl je velmi dobrý, Hector hodně rychlý jezdec, ale události z loňské sezóny za tým Sita Ponse v Moto2 zanechaly jistě hodně trpkou příchuť. Jinak Toth jr. prohlásil, že aktuální budget týmu zajišťuje závodění na celou sezónu 2019 v šampionátu WorldSSP.

Jen připomínám: Ani španělský jezdec Hector Barbera nemá v motocyklovém paddocku to nejlepší renomé: Byl už několikrát přistižen za volantem při jízdě s alkoholem a bez řidičského oprávnění, stejně jako to, že dostal podmínku, když svou tehdejší přítelkyni na hotelu fyzicky napadl a způsobil ji menší zranění.

Jak se celá záležitost dotkne týmu ACCR? Dle manažera Jožky Kubíčka se logistika do Assenu vyřeší jiným způsobem, navíc dle dnešního rána a zprávy Guardia Civil je kamion nadále v aragonském paddocku a motocykl Yamaha R6 by se měl ještě během dnešního dne vrátit do rukou majitele, tedy týmu Toth Racing.

Zajímavost: Na listině uvažovaných náhradníků za Barberu v Assenu stojí nejvýše náš Karel Hanika. Otázkou ovšem je, zda je už úplně zdravý a zda by to pustil Viktor Noss z jeho současného týmu EWC.

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama