Reklama

Tarran Mackenzie místo Dannyho Kenta

Tým Kiefer Racing v Moto2 se definitivně rozhodl: Tarran Mackenzie pojede místo Dannyho Kenta, aneb Brit místo Brita.

Kiefer Racing oznámil náhradního jezdce místo ex-mistra světa Moto3 Dannyho Kenta: Nebude to ani Markus Reiterberger, nebo Ricky Cardús, či Julián Simón a ani Anthony West – někteří už jsou za zenitem výkonnosti (třeba West), nebo v kubatuře Moto2 nemají žádnou perspektivu třeba kvůli výšce (Reiterberger); Stefan Kiefer nasadí jako náhradníka místo britského jezdce dalšího zástupce z ostrovů: 21-letý Tarran Mackenzie bude pilotovat motocykl Suter MMX2 od GP Francie v Le Mans.

Jelikož Cardús má stejně hodně práce jako testovací jezdec KTM, Julián Simón vyžaduje jako exmistr světa za své závodění docela hodně peněz - ostatně kvůli tomu odmítl «Julito» nabídku z WorldSSP u továrního týmu MV Agusta a třeba Anthony West je hodně problematickou osobností - ostatně v týmu Kiefer působil ještě v kubatuře 250 ccm - a když «Selektion-Komitee» dala jasně najevo: „Nechceme žádného dalšího Španěla!“, tak se výběr hodně omezil.

Syn Nialla Mackenzieho Tarran, britský šampion Supersport 2016 má třeba minulost z Red Bull Rookies-Cupu.

Tarranův otec Niall Mackenzie není rozhodně žádnou neznámou osobností v paddocku GP: Tento Skot závodil na motocyklech o objemu 250ccm- a 500ccm, v královské kubatuře ho známe z působení v týmech Kanemoto-Honda, Marlboro-Yamaha-Agostini, Lucky Strike Suzuki a také v soukromém týmu ROC-Yamaha. V sezónách 1987 až 1993 byl celkem 7x odmávnut v Top-3; v celkovém pořadí MS skončil 1990 na Suzuki jako čtvrtý, celkem 7x dokončil Niall MS-500ccm celkově v Top-10.

Niall Mackenzie působil jako Riding Coach a komentátor TV v Red Bull Rookies-Cupu, kde závodil i jeho druhý syn Taylor. Nyní v Jerez jednal Mackenzie sr. jak s týmem Kiefer Racing, tak s Eskilem Suterem, stejně jako s CEO od firmy Suter Mauriziem Bäumlem.

Dle informací SPEEDWEEK.com ukončí v příštích dnech Tarran Mackenzie svou smlouvu s týmem McAMS-Yamaha ve Velké Británii a podepíše u týmu Kiefer Racing, takže by nemělo nic stát v cestě tomu, aby při GP Le-Mans (19. až 21. května) pilotoval motocykla Suter MMX2.

Tarran je momentálně ve skvělé formě: V British Supersport Championshipu 2017 vede s náskokem 40 bodů, během prvních třech závodních víkendů vyhrál všech 6 odjetých závodů.

Momentálně se jedná o tom, jakým způsobem se může Tarran Mackenzie vyvázat z platné smlouvy u McAMS Yamaha.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama