Reklama

Takumi Takahashi mistrem Japonska

MS-Superbike 2017 dokončila Honda jako nejhorší značka, ovšem nedá se říci, že by nová CBR1000RR SP2 byla špatnou motorkou. V Japonsku vyhrál Takumi Takahashi národní superbikový šampionát.

První sezóna motocyklu Honda Fireblade SP2 v MS-Superbike byla totálním debaklem, a bylo úplně jedno, jestli ji pilotovali Nicky Hayden, Stefan Bradl, Davide Giugliano, Jake Gagne nebo pilot HRC Takumi Takahashi.

V mistrovství světa konstruktérů obsadila Honda se ziskem 113 bodů ze sedmi značek sedmé místo. Před ní dokonce skončili MV Agusta (168 bodů) s pouhým jedním motocyklem nebo BMW (187 bodů) se svým zákaznickým sportovním programem.

Velkou kritiku sklidila hlavně elektronika Cosworthu. V jiných šampionátech debutovala nová motorka daleko úspěšněji. S Takahashim, který závodil v Portimao a v Jerezu za Red Bull Honda, vyhrál tým MuSASHI Harc-Pro japonský superbikový šampionát (JSB)!

Ačkoliv obhájce titulu a tovární pilot Yamahy Katsuyuki Nakasuga vyhrál nejvíce závodů, tak po devíti absolvovaných závodech se stal šampionem pilot s motocyklem Honda.

Ale tato Takahashiho CBR1000RR SP2 byla vybavena elektronikou od Magneti Marelli, která bude jednotnou elektronikou od roku 2019 v MS-Superbike...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama