Reklama

Takeo Yokoyama: Postavíme dvě různé Hondy

Jorge Lorenzo a Marc Marquez by měli dle přání HRC vyhrávat s motocyklem Honda v sezóně 2019 závody MotoGP.

Takeo Yokoyama - technický ředitel u Hondy - potvrdil, že oba tovární piloti týmu Repsol Honda Marc Marquez a Jorge Lorenzo budou mít k dispozici už od prvního závodu sezóny 2019 dva úplně rozdílné motocykly.

„Budeme se držet filozofie Hondy. Máme dva tovární jezdce a pokud budou oba dva chtít něco jiného, tak postavíme dva odlišné motocykly.“, potvrdil Yokoyama.

„Pokud Jorge bude chtít něco speciálního, tak mu to postavíme. Sám jsem zvědavý, co Jorge od svého motocyklu očekává. Pochopitelně bude specifikace motoru u obou jezdců daná a během sezóny se nesmí měnit. Ale co se týká šasí, geometrie a jiných dílů, můžeme dělat různé věci“, doplnil dále technický ředitel Hondy.

Také bývalý mistr světa MotoGP Casey Stoner je názoru, že pro Hondu nebude problémem dát oběma svým továrním pilotům ty nejlepší podmínky k tomu, aby vyhrávali.

Tato filozofie umožní Mallorčanovi jednoduší přestup z Ducati na Hondu, než tomu bylo v jeho případě při přestupu na Ducati po devíti letech u Yamahy.

Ducati Desmosedici má svou vlastní charakteristiku, zatímco Honda se více podobá Yamaze, na které získal Lorenzo tři tituly mistra světa.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama