Reklama

Také Pelikánová v MS-WSSP300 2019

Včerejší zdařilou brněnskou autogramiádu u příležitosti vydání 21. ročníku knihy o Mistrovství světa silničních motocyklů doprovázely tradičně i rozhovory se zúčastněnými jezdci.

Autogramiáda se konala už podruhé v řadě v tradičním brněnském klubu «Šelepka» a zúčastnění piloti se mimo jiné také rozhovořili o svých plánech na příští sezónu.

Zatímco Jakub Smrž opravdu ukončil svou «profesionální» kariéru, což včera také potvrdil, tak Karel Hanika žádné lepší místo než závodit v EWC nesehnal a pojede tak pouze seriál MS-Endurance 2018/2019, tedy celkem 5 závodů tohoto šampionátu. «Stejný osud» postihl i Ondřeje Ježka, ani jeho po dlouholetém závodění v šampionátu WorldSBK, WorldSSP a FIM STK 1000 Cupu, už v těchto kubaturách neuvidíme a pojede stejně jako Hanika vytrvalecký šampionát EWC.

Ovšem Ježek z paddocku mistrovství světa zas tak úplně nezmizí, bude se starat v šampionátu CEV-Moto3 o český talent Filipa Řeháčka.

Jediný na této autogramiádě přítomný Čech z Grand Prix Jakub Kornfeil - to ostatně není žádným překvapením - potvrdil své angažmá v týmu Prüstel GP - KTM a už se těší na svého nového týmového kolegu, českého krajana Filipa Salače.

A tak jedinou horkou novinkou bylo oznámení Alexandry Pelikánové a to stojí opravdu za velkou pozornost: 18-letá Brňanka, letos s wild card na Masarykově okruhu v kubatuře WorldSSP 300, zamíří rovněž do šampionátu WorldSSP300 (stejně jako König a Schwarz) a to jako stabilní účastník. Pelikánová tak bude další ženou v tomto šampionátu.

Ačkoliv tato sympatická a pohledná mladá žena (začátkem února příštího roku oslaví 19. narozeniny) ještě neprozradila své angažmá oficiálně, tak webu Motoforum.cz se podařilo zjistit, že pojede s motocyklem Kawasaki Ninja 400 za italský tým GP Project Team. V uplynulé sezóně zde jezdil úspěšně Nick Kalinin z Ukrajiny a obsadil celkově 14. místo když jednou dojel čtvrtý a dvakrát byl odmávnut v Top-6.

Také se včera nepřímo potvrdilo, že závodění Vojtěcha Schwarze a Olivera Königa v příští sezóně by nebylo možné bez velké angažovanosti a prestiže Jakuba Smrže.

Foto: Tomáš Gescheidt



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama