Reklama

Také obě kubatury Supersport čekají závody v Jerezu

Na španělském okruhu «Circuito de Jerez - Angel Nieto» v Jerezu nepojedou ovšem pouze jezdci s motocykly Superbike, ale svůj 6. závod zde absolvují piloti s motocykly Supersport 600 a třetí a čtvrté letošní klání také jezdci kubatury Supersport 300 i s naší účasti.

Stav WorldSSP před Jerezem: 1. Randy Krummenacher (SUI-Yamaha) - 115 bodů; 2. Federico Caricasulo (ITA-Yamaha) - 93; 3. Jules Cluzel (FRA-Yamaha) - 78; 4. Hikari Okubo (JPN-Kawasaki) - 50; 5. Raffaele De Rosa (ITA-MV Agusta) - 47; 6. Thomas Gradinger (AUT-Yamaha) - 40; 7. Lucas Mahias (FRA-Kawasaki) - 40; 8. Isaac Vinales (ESP-Yamaha) - 37; 9. Corentin Perolari (FRA-Yamaha) - 34; 10. Peter Sebestyen (HUN-Honda) - 27.

V šampionátu WorldSSP300 je potom následující pořadí: Suverénně vede zatím letos neporažený Španěl Manuel Gonzales (Kawasaki) s celkovým ziskem 50 bodů. Druhý je Nizozemec Scott Deroue (Kawasaki) s 36 body, následují Hugo de Cancellis (FRA-Yamaha) - 31; Jan Ole Jahnig (GER- KTM) - 29 a Top-5 uzavírá Ital Omar Bonoli (Yamaha) - 19 bodů. Až na 11. místě je španělská obhájkyně titulu Ana Carrasco (Kawasaki) s pouhými 8 body.

Naši zástupci Oliver König, Vojtěch Schwarz (oba ACCR Czech Talent Team - Willi Race) a Alexandra Pelikánová (Kawasaki GP Project) - všichni s motocykly Kawasaki-Ninja 400, ještě v šampionátu nebodovali a s výjimkou Königa - v Assenu - ani v hlavním závodě nestartovali. Ovšem v Jerezu se konají dva závody kubatury WorldSSP300, tak snad se tato nepříliš lichotivá bilance z české strany vylepší. Všichni vynechali v rámci co nejlepší přípravy na Jerez druhý závodní víkend Alpe Adria v nizozemském Assenu a tak by jim snad Španělsko mělo přinést i první body.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama