Reklama

Také Jack Miller má na 2019 jasno, kde pojede

Italský satelitní tým Ducati Alma Pramac Racing oznámil svou dvojici na rok 2019: K původně už známém Francescu «Peccovi» Bagnaiovi přibyl dle týmového majitele Paola Campinotiho Australan Jack Miller, který tak prodloužil svou dosavadní smlouvu.

Australský jezdec tedy sice zůstane v satelitu, ale bude mít k dispozici motocykl Ducati 2019, tedy převezme roli Danila Petrucciho, který tuto výhodu měl nyní dvě sezóny, závodit na továrním motocyklu stejně jako Andrea Dovizioso, nebo Jorge Lorenzo.

Z tohoto dalšího angažování Jacka Millera se dá odvodit prakticky jedno, Danilo Petrucci odchází do továrního týmu Ducati Corse a bude zde týmovým kolegou Andrey Doviziosa, zatímco Jorge Lorenzo se musí poohlédnout po jiném týmu a motorce.

Na přestupovém trhu jsou tak nyní k dispozici dvě velmi zajímavá jména: Jorge Lorenzo a Andrea Iannone, když vycházíme z toho, že Dani Pedrosa pojede ještě 2019 za Repsol Honda a potom ho teprve nahradí Joan Mir.

Ostatně právě Jorge «Aspar» Martinez - majitel týmu Nieto Racing - na toto téma řekl: „Nemám vůbec důvod spěchat s oznámením svých jezdců na rok 2019. Vždyť jich je aktuálně tolik volných. Do poloviny června k GP v Barceloně by mělo být vše daleko jasnější“.

Samozřejmě, že hodně palčivou otázkou zůstává fungování týmu Marc VDS po odchodu Michaela Bartholemyho! Zda pojede vůbec dále, zda s Yamahou a s kterými jezdci (Lorenzo?, Morbidelli...), když osud Thomase Lüthiho se dá být zpečetěn a jeho manažer Daniel Epp se už ohlíží po volném místě v nějakém kvalitním týmu Moto2.

Tým Avintia Ducati Racing potvrdil, že oba současní piloti Tito Rabat a Xavier Simeon mají platnou dvouletou smlouvu, tedy i na sezónu 2019.

A rovněž Cal Crutchlow nyní prohlásil, že pokud by nedostal nabídku od továrního týmu Repsol Honda (místo Daniho Pedrosy), tak rozhodně zůstane - stejně jako jeho současný týmový kolega Takaaki Nakagamii - ve stáji Lucia Cecchinella, tedy v LCR Honda.

Shrňme si aktuální situaci v továrních týmech: Volné je jedno v továrním týmu Repsol Honda, dále v Ducati Corse, Ecstar Suzuki a Aprilia Gresini.

Na vyřešení některých uvedených tajenek a především u satelitních týmů pak netrpělivě čekají Hafizh Syahrin, Bradley Smith, Scott Redding, Alvaro Bautista, Thomas Lüthi a samozřejmě také náš Karel Abraham.

Přehled zatím známých jezdců a týmů MotoGP 2019/2020

Repsol Honda: Marc Marquez, Dani Pedrosa (pouze 2019)
Movistar Yamaha: Valentino Rossi, Maverick Vinales
Ducati Corse: Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci
Red Bull KTM: Pol Espargaro, Johann Zarco
Ecstar Suzuki: Alex Rins, ???
Aprilia Racing Gresini: Aleix Espargaro, ???
Pramac Ducati: Francesco Bagnaia, Jack Miller
Tech3 KTM: Miguel Oliveira, ???
LCR Honda: Cal Crutchlow, Takaaki Nakagami
EG 0,0 Marc VDS Suzuki?/Yamaha?: Franco Morbidelli, ???
Reale Avintia Racing: Tito Rabat, Xavier Simeon
Angel Nieto Team: ???, ???

Kurzivou psaní jezdci nejsou ještě oficiálně potvrzení



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama