Reklama

Takahashi místo Camiera a kdo místo Lavertyho?

Dalším závodním víkendem šampionátu WorldSBK je italský okruh «Misano World Circuit nesoucí jméno Marca Simoncelliho», kde se o víkendu koná «Pata Riviera Di Rimini Round». A v královské kubatuře motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým bude na startovním roštu řada změn.

S wild card se představí - o čemž jsme už pochopitelně informovali - Ital Michele Pirro za tým Barni Ducati, tedy oficiální testovací jezdec Borgo Panigale.

Za tým Motocorsa Ducati pojede jeho mladý krajan Samuele Cavalieri.

Třetí wild card obdrží pro Misano Dominic Schmitter (YART Yamaha), tedy Švýcar jenž má na svém kontě celou sezónu WorldSBK 2016 za Grillini Kawasaki a vloni start v Jerezu s HPC Suzuki.

Zraněného Leona Camiera v týmu Moriwaki Althea Honda opět zastoupí zkušený Japonec Yuki Takahashi.

Za dalšího dlouhodobě zraněného Eugene Lavertyho v týmu Goeleven Ducati zatím nebyl náhradník oznámen. V minulých závodech úspěšně startoval místo Lavertyho lídr šampionátu BSB Tommy Bridewell. Ten ale nedostal od svého týmu Oxford Racing povolení, neboť tým pochopitelně klade důraz na šampionát BSB. O Lavertyho náhradníkovi se rozhodne mezi následující trojicí Italů: Lorenzo Zanetti, Riccardo Russo a Alex Bernardi.

Startovní pole šampionátu WorldSBK tak bude v Misanu nebývale početné, celkem 22 jezdců!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama