Reklama

T. Takahashi Rookiem WSBK

Za tým MIE Racing Althea Honda bude absolvovat Takumi Takahashi 2020 svou první plnohodnotnou sezónu MS-Superbike. 30-letý Japonec je nejsilnějším pilotem Hondy v Japonsku a rozhodně ho není možno podceňovat.

V MS-Superbike 2020 bude satelitním týmem největšího motocyklového výrobce Hondy tým MIE Racing Althea Honda. Tým má sídlo v Praze, konkrétně v Michlích a jeho majiteli jsou Miloš Čihák a Midori Moriwaki. Sponzorem zůstává keramický gigant Althea patřící Genesiu Bevilacquovi.

Na rozdíl od předešlých informací pocházejících od Hondy bude mít tato závodní stáj k dispozici přece jen identický materiál jako tovární tým ve složení Alvaro Bautista a Leon Haslam.

To zas není tak velké překvapení, neboť Takumi Takahashi je oficiálním továrním pilotem Honda Racing Corporation: 2017 ukončil vítěznou sérii Yamahy v japonském superbikovém šampionátu; 2018 a 2019 se stal více-mistrem. Legendární 8Hours v Suzuce vyhrál celkem třikrát 2010, 2013 a 2014.

Dá se předpokládat, že byl 30-letý Japonec plně zapojen v testech nového motocyklu CBR1000RR-R!

Takumi Takahashi je ovšem mezinárodně absolutně nezkušený, neboť vůbec nezná tratě z mistrovství světa: Phillip Island, Losail, Assen, Imola, Aragon, Misano, Donington, Oschersleben, Barcelona, Magny-Cours a San Juan - tedy 11 okruhů je pro něho absolutně nových!

Mimochodem: Takahashi je v Japonsku tak časté příjmení jako v České republice třeba Dvořák nebo Novák, takže oba piloti Hondy Yuki a Takumi Takahashi nejsou vůbec příbuzní.

Má za sebou několik startů s wild card v Grand Prix na okruhu v Motegi: 125-ccm (2005), 250-ccm (2006-2008) a MotoGP (2015).

V MS-Superbike se tento Japonec objevil 2017 za Red Bull Honda v Portimao za zraněného Davide Giugliana a obsadil jednou 15. místo a jednou umístění v Top-10. V Jerezu byl odmávnut v cíli jako 16. a 15. V loňské sezóně nahradil zraněného Leona Camiera opět v Portimao a ve třech závodech byl klasifikován jako 15., 17. a 17.

Takumi Takahashi byl nejdříve dlouho uvažován jako týmový kolega Álvaro Bautisty do oficiálního továrního týmu, ale potom převzal tuto roli v továrním týmu HRC na sezónu 2020 zkušený Brit Leon Haslam a Takahashi bude závodit v týmu MIE Racing s motocyklem Honda CBR1000RR. Týmovým kolegou Takahashiho bude zřejmě Ital Lorenzo Savadori.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama