Reklama

Supersporty v Thajsku patřily v pátek Kyle Smithovi

Na okruhu Chang International Circuit začal druhým závodním víkendem Motul Thai Round. V kubatuře WorldSSP se bojovalo o přímý postup do Superpole 2, tedy do Top-10.

A ve skvělém světle se prezentovali zkušení domácí piloti s wild card Decha Kraisart (36 let) a Chalermpol Polamai (35 let) - oba Yamaha.

Při neúčasti zraněného úřadujícího mistra světa Kenana Sofuogla - nahradil ho zde na ZX-6R Lokalmatador Thitipong Warokorn (v pátek až na P20) - dostali šanci na přední umístění pochopitelně ostatní piloti. Nejvíce ji využil Kyle Smith a je po pátku na čele časové tabulky v přehledu časů po FP1 a FP2.

Jako favorit po zimních testech a skvělých trénincích na Phillip Islandu preferovaný tovární pilot MV Agusty PJ Jacobsen zůstal zde v Buriramu za očekáváním a po pátku se nachází až na 5. místě.

Za Britem Smithem je zatím druhý už zmiňovaný lokalmatador Decha Kraisart, virtuální první řadu startovního roštu by doplnil druhý z Austrálie Luca Mahias. Top-5 úvodního dne dokompletoval ještě Jules Cluzel (Honda).

A přímý postup do SP2 si dnes zajistili také další lokalmatador Chalermpol Polamai, Japonec Hikaro Okubo (Honda), Christian Gamarino (Honda), Kyle Ryde (Kawasaki) a Gino Rea (Kawasaki).

Totální katastrofou byl pátek pro lídra šampionátu Roberta Rolfa, ten obsadil až P21 a to znamená účast pouze v SP1. V něm budou o dvě postupová místa do SP2 bojovat mj. také Caricasulo (11.), Tuuli (13.), Khairuddin (17.), Sofuoglův náhradník Warokorn (20.) či Stapleford (24.).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama