Reklama

Supersport: Héctor Barberá pojede za Puccetti Kawasaki!

V týmu Kawasaki Puccetti vystřídá od dalšího závodu v portugalském Portimau Sheridana Moraise španělský jezdec Héctor Barberá a nikoliv uvažovaný Jules Cluzel.

Dlouho se hovořilo o tom, že finančními problémy zužovaný indický tým NRT Yamaha majitele Vafiho Khana svou premiérovou sezónu v MS-Supersport vůbec nedokončí a aktuálně druhý jezdec tohoto šampionátu Jules Cluzel z Francie (o pouhých 5 bodů za lídrem šampionátu Sandro Cortesem) přestoupí do Kawasaki Puccetti Racing.

Zda byly všechny finanční problémy zažehnány není jasno, faktem je, že Jules Cluzel zatím nikam nepřestupuje a Sofuoglovu tovární motorku bude pro zbytek sezóny 2018 a pokud se nestane nic nepředvídaného, tak i pro sezónu 2019, pilotovat ve stáji Manuela Puccettiho ex-pilot MotoGP Héctor Barberá.

31-letý Barbera žijící ve Valencii je znám kromě svých nesporných sportovních úspěchů také několika příběhy s alkoholem a kvůli tomu poslednímu průšvihu po Grand Prix v Mugellu byl propuštěn z týmu Pons HP40 majitele Sita Ponse, kde závodil letos v MS-Moto 2.

Barbera debutoval v MS v kubatuře 125 ccm v roce 2002 a má na svém kontě celkem 267 závodů Grand Prix v kubaturách 125 ccm, 250 ccm, MotoGP a Moto2, a 10 vítězných závodů Grand Prix ve 125 ccm a 250 ccm. Stal se dvakrát vícemistrem světa: 2004 - 125 ccm a 2009 - 250 ccm, v královské kubatuře se nejlépe umístil 2016 jako desátý celkově.

Barberá bude týmovým kolegou Japonce Hikariho Okuby.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama