Reklama

Supersport 300: První zájemci se už přihlásili

Nově zavedená kubatura Supersport 300 zná už své první jezdce do premiérové sezóny. O titul mistra světa 2017 se bude bojovat na těchto homologovaných motocyklech: Honda CBR500R, Yamaha YZF-R3, Kawasaki Ninja 300 a KTM RC390.

Oficiálně se tato kubatura bude nazývat WSSP300, motocykly budou mít objem mezi 296 až 471 ccm. Supersport 300 se pojede při každém evropském závodě - zřejmě v sobotu - a vítěz se bude moci nazývat mistrem světa.

DWO (Dorna World Organisation) doufá, že hned v první sezóně se objeví na startovním roštu WSSP300 až 25 jezdců.

Italský tým BWG Kawasaki (Kawasaki Italia) už oznámil svého jezdce: Je jím 16-letý (v této kubatuře je předepsán minimální věkový limit 15 roků) Jihoafričan Jared Schultz.

Ze závodění v MotoGP a WorldSBK známý tým IodaRacing pojede s ex-pilotem MS-Moto3 Armando Pontonem (24 let), na titulním snímku, který bude pilotovat motocykl Yamaha.

Maďarský tým Toth Yamaha povede Imre Toth jr. a #1 je Brit Alex Murley. Jako #2 přichází v úvahu Francouz Valentin Grimoux.

Puccetti Racing pojede se dvěma jezdci, jeden bude z Turecka, druhým pak mladý Ital. Motocykl je jasný, pochopitelně Kawasaki.

Team Yamaha Trasimeno angažoval 20-letého Belgičana Angelo Licciardiho.

V nizozemském týmu MVR Racing bude závodit s motocyklem Yamaha Ruben Doorakkers, syn ex-pilota z Grand Prix 500 ccm Ceese Doorakkerse.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama