Reklama

Stop pro Smrže, za Guandaliniho pojede Roccoli

V týmu Mirca Guandaliniho už je konečně jasno, od závodu na LausitzRingu pojede v šampionátu WorldSBK s motocyklem Yamaha R1 hodně překvapivě specialista na biky o objemu 600 ccm Ital Massimo Roccoli.

Pro závod v Laguna Sece angažoval Guandalini českého rutinéra Jakuba Smrže, ale ani ten nedokázal v USA bodovat a byl odmávnut na 18., resp. 16. místě.: „Sezónu chceme dojet s Massimem Roccolim. Měli jsme v hlavě i jiné jezdce, také Smrže, ale nakonec jsme se rozhodli pro Roccoliho, ačkoliv nemá s R1 vůbec žádné zkušenosti“, odůvodnil své rozhodnutí týmový šéf Mirco Guandalini.

32-letý Roccoli je klasickým pilotem kubatury Supersport. V Misanu 2006 vyhrál s motocyklem Yamaha R6 svůj jediný závod WorldSSP. V letech 2004 až 2016 absolvoval z Rimini pocházející Ital celkem 107 závodů MS-Supersport. V kubatuře Superbike závodil v sezóně 2005 ojediněle za stáj Lorenzini Yamaha. V letošní sezóně jezdí Roccoli šampionát CIV Supersport s motocyklem MV Agusta za tým Full Moto Squadra Corse a koncem července dokázal vyhrát závod v Misanu.

Roccoli se bude muset potýkat se stejnými problémy u motocyklu Yamaha, jako jeho předchůdci Russo a Smrž. Největší slabinou R1 je ale její elektronika a ta se od začátku sezóny vůbec nezměnila, novou chce tým Mirco Guandaliniho nasadit až od nové sezóny.

Zdroj: SpeedWeek.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama