Reklama

STK Imola: Všichni chtějí ulovit De Rosu

Ital Raffaele de Rosa bude stát při svém domácím závodě v Imole na startovním roštu jako lídr šampionátu FIM Superstock 1000 Cupu.

V roce 2016 se dosud konaly dva závody a měly dva různé vítěze. V Aragónu vyhrál Leandro Mercado (Aurba.it Racing – Junior Team Ducati) a naposled v Assenu si své první vítězství v této kubatuře vyjel Raffaele De Rosa - tedy ex-pilot Grand Prix ve dvěstěpadesátkách z roku 2009 - dvě pódia.

Po dvou závodech vede De Rosa s náskokem 5 bodů před svým krajanem Michaelem Ruben Rinaldim, zatímco Mercado je třetí se ztrátou 9 bodů. Francouz Jeremy Guarnoni a Ital Andrea Mantovani pak kompletují Top-5, ovšem už se ztrátou 21 bodů na De Rosu. Loňský vice-šampion Roberto Tamburini si do letošního ročníku hodně věřil, ale dosud nezískal ani jeden bod.

Bohužel na startu v Imole neuvidíme celý kompletní tým a sice oba Polesettery z prvních dvou letošních závodů. Tým PATA Yamaha Official Stock má po Assenu oba dva piloty Floriana Marina a Riccarda Russa se zlomeninami dolních končetin v nemocnici. Místo Floriana Marina pojede jeho krajan, ex-pilot Grand Prix Luis Rossi, Itala Riccarda Russa nahradí jeho krajan Niccoló Canepa, který tak bude slavit comeback v tomto šampionátu, když Superstock-1000-Cup vyhrál v roce 2007 s Ducati a v WorldSBK jezdil v posledních letech (2012 - 2015).

Také Andrea Tucci se v Nizozemí zranil, zatímco Toprak Razgatlioglu a Luca Oppedisano by chtěli v Itálii slavit svůj závodní comeback.

A smůlou je pronásledován Bryan Staring. Ten si v květnu 2015 při tréninku s MTB zlomil pravé předloktí, nyní si při motokrosu přivodil několikanásobnou zlomeninu nohy. Ex-pilot MotoGP je tak na dlouhou dobu vyřazen, jeho předpokládaný návrat do seriálu Superstock-1000-Cupu bude při německém závodě v polovině září. Zlomeniny pravé lýtkové a holení kosti byly operovány 28letému jezdci v nedělním odpoledni v nemocnici Circolo ve Varese.

Co se týká českého stockového [[0000001990týmu DRT Racing]], tak ten na startu rozhodně nebude chybět, ovšem jezdcem nebude Čech Míra Popov, nýbrž místo něho pojede 28letý Ukrajinec Konstantin Pisarev.

V loňském roce to byl v Imole hodně hektický závod, s několika jump starty, množstvím pádů - mj. Marino poslal k zemi po highsideru v úseku Rivazza De Rosu. Nakonec vyhrál Lorenzo Savadori před Tamburinim a Ondřejem Ježkem.

Pořadí v šampionátu

01- Raffaele De Rosa – Althea BMW Racing Team – BMW S1000RR - 41 bodů
02- Michael Ruben Rinaldi – Aruba.it Racing Junior Team – Ducati 1199 Panigale R - 36
03- Leandro Mercado – Aruba.it Racing Junior Team – Ducati 1199 Panigale R - 32
04- Jeremy Guarnoni - Pedercini Racing Kawasaki Kawasaki ZX-10R - 20
05- Andrea Mantovani – G.M. Racing – Yamaha YZF R1 - 20
06- Marco Faccani - Triple-M Racing Ducati Panigale R - 13
07- Riccardo Russo – PATA Yamaha Official Stock Team – Yamaha YZF R1 - 13
08- Kevin Calia – Nuova M2 Racing – Aprilia RSV4 RF - 13
09- Florian Marino – PATA Yamaha Official Stock Team – Yamaha YZF R1 - 11
10- Luca Salvadori - GP Project Aprilia RSV4 RF - 10



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama