Reklama

STK FIM Cup: Italský lov na Argentince

Do šampionátu FIM Superstock 1000 Cup se v Aragónu vrátil Argentinec Leandro Mercado - bývalý šampion z roku 2014. Ten vloni závodil ve World Superbike a přesto, že skončil celkově na skvělém 8. místě jako nejlepší privátní jezdec, tak na letošní sezónu místo na startovním roštu nesehnal a musel se vrátit o level níž.

A svůj comeback proměnil Argentinec ve vítězství, ačkoliv do závodu odstartoval z P7 na startovním roštu. Byl to ostatně skvělý den pro nový tým v šampionátu STK1000 Aruba.it Racing – Junior Team, neboť za Mercadem obsadil druhé místo jeho týmový kolega Michael Ruben Rinaldi.

Při 8 ještě zbývajících závodech je celkem jasné, že největší nebezpečí bude Mercadovi hrozit od italských jezdců. Ve startovním poli je jich celkem 21 a v Top-10 je jich aktuálně sedm.

Druhý je už jmenovaný Rinaldi, za ním je v bodovací tabulce Raffaele de Rosa (Althea BMW Racing Team), který v posledních 8 závodech skončil 7x na pódiovém umístění. Čtvrtý je Riccardo Russo, za ním následuje jeho francouzský týmový kolega z týmu PATA Yamaha Official Stock Florian Marino, který bude chtít v Assenu dohnat bodovou ztrátu, když v prvním závodě z Pole Position byl odmávnut až na P5.

V Aragónu nebodovali někteří favorité, jako například Roberto Tamburini, Jeremy Guarnoni nebo Marco Faccani.

Mimochodem v posledních šesti letech vyhráli závod STK1000 v Assenu pozdější čtyři šampioni: Ayrton Badovini 2010, Davide Giugliano 2011, Sylvain Barrier 2012 a Lorenzo Savadori 2015. Naopak Mercado ve svém mistrovském roce dokončil závod v Nizozemí na P5, 11 sekund za vítězem závodu.

Na startu uvidíme i dva nizozemské jezdce s wild card. Danny De Boer bude pilotovat motocykl Yamaha YZF R1 týmu SWPN. Druhou divokou kartu dostal Nigel Walraven s bikem Honda CBR1000RR SP za tým Stichting Walraven Racing.

Na startovním roštu uvidíme i českého jezdce Míru Popova v týmu DRT Racing s motocyklem Yamaha YZF R1, který tak pojede svůj teprve druhý závod s tímto silným motocyklem. Ve své premiéře v tomto šampionátu obsadil P23, přesto byl jeho týmový šéf nespokojen...!

Pořadí v šampionátu

01- Leandro Mercado – Aruba.it Racing Junior Team – Ducati 1199 Panigale R - 25 bodů
02- Michael Ruben Rinaldi – Aruba.it Racing Junior Team – Ducati 1199 Panigale R - 20
03- Raffaele De Rosa – Althea BMW Racing Team – BMW S1000RR - 16
04- Riccardo Russo – PATA Yamaha Official Stock Team – Yamaha YZF R1 - 13
05- Florian Marino – PATA Yamaha Official Stock Team – Yamaha YZF R1 - 11
06- Kevin Calia – Nuova M2 Racing – Aprilia RSV4 RF - 10
07- Andrea Mantovani – G.M. Racing – Yamaha YZF R1 - 9
08- Luca Marconi – Team Trasimeno – Yamaha YZF R1 - 8
09- Maximilian Scheib - TARGO Bank EasyRace SBK Team - BMW S1000RR - 7
10- Fabio Massei – Team Trasimeno – Yamaha YZF R1 - 6



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama