Reklama

STK 1000 FIM Cup - oficiálně: Čech Míra Popov za český tým DRT Racing!

Nový český tým DRT Racing manažera Viktora Duška ve světovém závodním seriálu STK 1000 FIM Cup nastoupí do letošního ročníku s českým jezdcem Mírou Popovem.

Dvacetiletý jezdec z Vlčkovic v Podkrkonoší bude mít k dispozici nový motocykl Yamaha YZF R1. Tým bude kompletně český, manažerem týmu je Joska Kubíček, mechanici jsou rovněž z české kotliny, prostě vyloženě domácí závodní stáj.

„Velké“ stocky byly vždy parádní kubaturou české silnice, stačí jen vzpomenout na Matěje Smrže či Ondru Ježka, kteří dokázali vyhrát či stát na stupních vítězů v tomto seriálu.

Takže si jen můžeme přát, aby Míra Popov, kterého sice známe spíše z úspěšného závodění v „Lightweight“ (125ccm/Moto3), ale který si vyzkoušel vloni závodění i v MS Supersport s motocyklem MV Agusta v týmu GRT Racing a předtím 2014 i v MS Moto2 za český tým Montáže Brož s bikem Suter, pokračoval v letošní sezóně v úspěšné české stopě ve „velkých“ stocích. Nesmíme ale zapomenout jedno, s velkým motocyklem o objemu 1000 ccm Popov dosud nikdy nezávodil a také nezná většinu okruhů.

Tým DRT Racing má ale v plánu závodit ještě minimálně v dalším levelu. S dvěma starty v WSBK s wild card (Jerez a Magny Cours) by se měl za závodní stáj Viktora Duška představil Polák Pawel Szkopek s motocyklem YZF R1.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama